Jymy taisteli voiton – sarja katkolla JymyHyvässä

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-1 (5-5, 4-8)

Ottelun tilastot

Jymy tarrasi kiinni välieriin hakemalla arvokkaan vierasvoiton Pattijoelta. Ottelu oli tasaista vääntöä, mutta erityisesti Jymyn laadukas sisäpeli tuhnuisessa säässä oli voiton takeena.

Sääennusteet oli pelipäivän aamuna kehnot, mutta kun joukkueet komennettiin MiiluAreenalla kiilaan raukesi sadekin. Jymyllä oli varmasti tavoitteena saada aloittavalla ulkovuorolla huolellisempi alku kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta lopputulema oli tällä kertaa sama: kahden erillisen harhaheiton turvin kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon.

Tasoittavalla Jymy näytti jo taistelutahtoa ja kapusi ottelussa tasoihin, kun viime ottelussakin vuorovedoin juoksuja lyöneet Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö toivat Jymyn tasoihin. Toisessa ja kolmannessa vuorossa vahvaa sisäpeliä pelannut Jymy takoi kolme juoksua, vaikka enemmänkin oli lähellä syntyä.

Ulkopelissä tapahtui vielä pieniä lapsuksia, mutta tuulettamaankin päästiin.

Neljännen aloittavalla pattijokiset osoittivat vaarallisuutensa, kun Jari Törmänen, Juuso Keski-Koukkari ja Teemu Juntunen löivät juoksut mieheen tuoden kotijoukkueen tasoihin. Myös Topi Kosonen pääsi yrittämään johtojuoksua, mutta tämän Jymy kesti. Tasoittavalla Jymyn tilanne kuihtui kasaan, kun tappimiehelle jäänyt lyönti tuotti lopulta kaksi paloa etenijöiden ollessa irti kopinottohetkellä.

Jymy ei tästä lannistunut, vaan tuli kovemmalla höyryllä toiselle jaksolle. Rönkkö löi arvokkaan avausjuoksun, jonka jälkeen Antti Kiiskinen kunnostautui kotiutuspuuhissa välilyönnillään. Kotijoukkue tuli tasoihin Keski-Koukkarin kahdella lyödyllä, mutta tämän jälkeen Jymy nosti kytkintä. Niilo Piiponniemi sivalsi toistamiseen tällä kaudella pallon takarajan välittömään läheisyyteen lähellä pelanneiden koppareiden yli ja kiersi kunniaa. Perään kainuulaiset iskivät vielä kaksi.

Juntunen kavensi tilannetta, mutta kolmannessa vuorossa Jymy nokitti kahdella. Rönkkö varmisteli johtoa neljännessä vuorossa, minkä ulkopeli lopulta kesti. Toinen jakso Jymylle 8-4.

Jymyn sisäpeli toimi muun muassa Joni Rytkösen ansiosta varsin mallikkaasti!

– Tänään kyllä vastustaja sai mitä ihmeellisimmillä lyönneillä ja tilanteilla juoksuja, Jymyn ykköspalkittu Piiponniemi tuumasi ottelun jälkeen.

Samaa mieltä oli pelinjohtaja Jani Komulainen.

– Tänään keula pelasi vahvasti ja tämä oli ennen kaikkea sisäpelin voitto. Ulkopeliä pitää pystyä parantamaan ja sitä meidän pitää käydä vielä läpi.

Sarja on katkolla JymyHyvässä!

Tiistaina 20. elokuuta pelataan puolivälierien kolmas kamppailu Hiukan pesäpallostadionilla. Ottelu on samalla JymyHyvä -hyväntekeväisyysottelu ja näin ollen otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

Mihin tänä vuonna lahjoitetaan ja heitetäänkö pehmoleluja kentälle perinteiseen tapaan? Lue täältä lisää, niin tiedät.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! 

Puolivälieräsarja on nyt katkolla ja jatkuu tiistaina Hiukassa pelattavassa JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelussa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy, joten nyt on erinomainen sauma tulla tekemään hyvää ja kannustaa Jymy välieriin!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen