Jymy takamatkalta voittoon

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-1 (0-6, 8-8)

Hyvin likellä oli Seinäjoen toisen jakson voitto ja pelin siirtyminen supervuoroon, mutta siltikin niin kaukana. Seinäjoen kotiyleisö yltyi jo hurmokselliseen huutoon Mikko Vainionpään kumuralyönnin pompattua toisen jakson toisessa sisävuorossa Jymyn 2-koppari Janne Hyvösen ylitse painuen näin maisemaan pajatson arvoisesti. Tämän onnistumisen myötä kotijoukkueen osalta auennut lyöntipeli lennätti seinäjokiset jo parhaimmillaan 8-3 johtoon, mikä suli kuitenkin kokonaan.

– Anteeksiantamattomia virheitä. Töitä on tehtävä, viittasi Seinäjoen pelinjohtaja Mikko Hylkilä menetettyyn johtoasemaan.

Toisen jakson kolmannessa vuoroparissa alkoi lopulta Jymyn rynnistys. Toni Kohosen pussinpohjalyönti toi Jymyn neljän juoksun päähän, minkä jälkeen Markus Tuikan lyöntivuorolla 1-2 -tilanteessa alkoi tapahtua. Tuikan sivallus karkasi Seinäjoen ulkokentältä 2-luukusta lävitse ja lopulta kunnariksi asti. Tasoituksen Tuikka pääsi juoksemaan Antti Hartikaisen lyönnillä, mutta johtojuoksua ei kainuulaisilta enää nähty.

– Eka jakso oli meiltä hyvää peliä niin ulkona kuin sisällä. Toisella jaksolla meillä oli vähän tuurikin myötä ja Tuikan Markuksen kunnarin myötä saatiin hurmos päälle, Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen tuumasi.

Ensimmäisen jakson päätyttyä Jymyn voittoon juoksuin 6-0, matkasi kaksi sarjapistettä Sotkamoon Seinäjoen joutuessa tyytymään tyhjään pistepussiin. Sarjataulukon osalta tulos tietää sitä, että Jymy jatkaa toisella sijalla yhdeksällätoista pisteellä Vimpelin ollessa sarjan kärjessä yhden ottelun enemmän pelanneena kolmen pisteen etumatkalla.

Seuraavan kerran Jymy pelaa tulevana lauantaina Kankaanpäätä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Porissa ja alkamisaika on klo 17.