Jymy takoi voiton – Roope Korhoselle 800. lyöty

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 0-2 (0-8, 1-4)

Ottelun tilastot

Miltei 2000 katsojaa sai todistaa Jymyn ryöstöreissua Joensuun Mehtimäellä. Kotijoukkue Joensuun Maila ei saanut konettaan käyntiin oikein missään vaiheessa Jymyn karattua heti ensimmäisessä vuoroparissa viiden juoksun karkumatkalle. Avausjuoksun tinttasi Roope Korhonen, minkä jälkeen Janne Hyvönen pyyhkäisi pajatson tyhjäksi kumurallaan, joka pomppasi 3-koppari Lauri Kivisen ylitse ja sujahti vastavuoroisesti Mehtimäkeä kiertävän aidan alitse pöpelikköön. Kunnari oli Hyvöselle hänen uransa toinen.

Juha Niemi on lyönyt monta kertaa tällä kaudella aitaan ja nyt tuo lyönti sitten vyöryi sen alitse, Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen harmitteli.

Toisellakin jaksolla Jymy oli alusta loppuun niskan päällä. Kotijoukkueen 3-tilanteet jäivät tällä kertaa vähäiseksi ja lyöjämörssäri Juha Niemelle rakennetut tilanteet päättyivät useaan kertaan viimeisellä lyönnillä iskettyyn laittomaan.

– Erot ovat älyttömän pieniä, kun ne rupeaa pyörähtämään. Hyvösen kupperi menee läpi, siitä hallinnan tunne kokonaan meille ja Niemellä huono päivä, niin siihen se ratkesi, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen muistutti.

Toni Kohonen piti kotijoukkueen mörssärit pienillä tehoilla.
Toni Kohonen piti kotijoukkueen mörssärit pienillä tehoilla.

– Näyttää älyttömän isolta nyt tämä ero, mutta todellisuudessa erot ovat älyttömän pienet, Kuosmanen jatkoi.

Pelissä rikottiin myös yksi rajapyykki, kun Roope Korhoselle kirjattiin toisella 800. lyöty juoksu uran aikana Superpesiksen runkosarjassa. Raja rikottiin neljännessä vuoroparissa laakalyönnillä linjaan.

– Hyvältä tämä tuntuu. Rajapyykki oli kyllä tiedossa etukäteen, Roope tunnustaa.

Jymyn kausi jatkuu heti torstaina Hiukassa kotipelillä Oulun Lippoa vastaan. Peli alkaa klo 18.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo