Jymy tarrasi kiinni runkosarjan voitosta – Katsasta kuvia pursuava raportti!

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-1 (1-5, 6-5, 1-0)

Kosti Rautiainen potkaisee kypäränsä ilmaan ja laskeutuu polvilleen huutaen kurkku suorana. Samaan aikaan, kun yleisö mylvii äänijänteitänsä käheiksi, Jymyn joukkue muodostaa Kostin ympärille kasaa. Juuri hetki aikaisemmin ottelu oli ratkennut nimen omaan Kosti Rautiaisen läpilyöntiin 3-luukusta ykköstilanteessa kahdella palolla. Ilmassa leijui suuren urheilujuhlan tuntua.

– Kosti ehdotteli 3-luukkua ja hän siinä vastuun kantoi ja löi loistavan lyönnin. Nostatti kyllä fiilistä se, että kaveri, joka vähemmän pääsi pelissä lyömään, tekee tuollaiseen paikkaan noin rohkean ja hienon lyönnin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kiitteli.

Vimpelin lataus ottelun alkuun oli kuitenkin onnistunut. Sami Haapakoski heti ottelun kolmantena lyöjänä pamautti pallon 2-jatkeelta maisemaan kahden juoksun arvoisesti, minkä jälkeen Veto kasvatti vielä johtoaan toisessa vuorossa kolmella juoksulla.

Yleisöä Hiukan pesäpallostadionille oli saapunut 2523 katsojaa ja he saivatkin nauttia upeasta pesisviihteestä kauniissa auringonpaisteessa.

Vedolle voitokkaan ensimmäisen jakson jälkeen toisella jaksolla otteen pelistä nappasi Jymy, joka viimeistään toisessa vuorossa Toni Kohosen takaa kunnariksi kantaneen lyönnin myötä (tilanne 5-0 Jymyn eduksi) tuntui karkaavaan selkeään jaksovoittoon.

"Tilastoilla ei ole mitään merkitystä, voitto on tärkeintä." Jymyn parhaana palkitun Toni Kohosen kiteytys ottelun annista.
”Tilastoilla ei ole mitään merkitystä, voitto on tärkeintä.” – Jymyn parhaana palkitun Toni Kohosen kiteytys ottelun annista.

Tunne jaksovoitosta oli harhaanjohtava ja petollinen, sillä heti seuraavassa vuorossa Henri Puputti paukautti pallon 2-luukusta kohti stadionin takakulmaa. Pajatson sijasta syntyi kolme juoksua, mutta lopulta jakson ratkaisua saatiin jännittää aina Vimpelin viimeiselle sisävuorolle asti. 6-5 -kavennuksen (Janne Mäkelän näpäys) jälkeen Niilo Piiponniemi pääsi linkoamaan pallon upeasti ennen etenevää Henri Puputtia kotipesään; tuloksena kolmas palo, vuoronvaihto ja siirtyminen supervuoroon, jonka ratkaisu on jo osa pesäpallohistoriaa.

– Nyt sanon tämän viimeisen kerran, että taas päästiin harmittavan lähelle. Ensi kerralla me voitetaan tämä peli, Vimpelin parhaana palkittu Sami Haapakoski lupasi,

Niilo Piiponniemen polttoheitto kotipesään oli kerrassaan upea suoritus. Heitto oli niinkin upea, että Jani Komulainen riensi takakentälle onnittelemaan jakson ratkaissutta Piiponniemeä.
Uljaat ulkopelisuoritukset seurasivat toisiaan. Tässä Kosti Rautiainen ja Antti Hartikainen heittävät lennokkaat yläfemmat Hartikaisen napattua pallo paljaaseen käteen ja toimitettua se 2-pesälle ennen etenijää.
Uljaat ulkopelisuoritukset seurasivat toisiaan. Tässä Kosti Rautiainen ja Antti Hartikainen heittävät lennokkaat yläfemmat Hartikaisen napattua pallon paljaaseen käteen ja toimitettua sen 2-pesälle ennen etenijää.
Supervuoron sankari Kosti Rautiainen joukkuetovereidensa kovakouraisessa syleilyssä.

Hienon pesisillan lopputulema merkitsee sitä, että Jymyn ero toisena olevaan Vimpeliin on nyt viisi pistettä. Runkosarjan voittoon ei tullut varmuutta, mutta Jymyllä on mahdollisuus näin tehdä voittamalla Pattijoki vieraskentällä sunnuntaina 10.8. Rännärillä.

Varsin hupaisan lehdistötilaisuuden voit katsoa oheisesta videosta!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen