Jymy tasasi puntit Vedon kanssa

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 0-2 (7-8, 6-7)

Viikonlopun toinen kohtaaminen Vimpelin Vedon kanssa ei jättänyt ketään kylmäksi, tälläkään kertaa. Siitä piti huolen erittäin helteinen keli sekä toisaalta myös eiliseltä kohonnut pelin taso. Jymylle vastavuoroisesti puhdas 2-0 vierasvoitto.

Avausjaksolla Jymy oli selkeästi pelin päällä, vaikka ratkaisu syntyikin vasta neljännen tasoittavalla, kun Antti sekä Roope Korhonen löivät juoksut mieheen ja Jymy voitti 8-7.

Ensimmäisellä jaksolla Jymy käynnisti koneensa vakuuttavasti ja iski tiiviin ulkovuoron jälkeen taululle 4-0 lukemat. Ulkopeli oli tiivistä läpi ottelun oikeastaan kahta vuoroa lukuun ottamatta.

Toisessa vuorossa Vedon avausjakson seitsemästä juoksusta nimittäin kuusi syntyi toisen aloittavalla. Muissa vuoroissa tilanteet jäi vähiin ja Jymyn ulkokenttä eliminoi yksittäiset yritykset. Toisen vuoron Vedon juoksujuhlat avasi tuttuun tapaan Perttu Ruuska, joka sivalsi pallon maisemiin 1+2 juoksun arvoisesti koppareiden välistä etutilanteessa. Tämän jälkeen rummutus jatkui vielä kolmen juoksun verran.

Ulkopeli oli tiivistä kuusi vuoroa kahdeksasta, vaikka aina on annettava oma arvonsa myös vastustajan laatulyönneille.

Jymy puristi juoksuja joka vuoroon ja tuli tasoihin. Janne Mäkelä sivalsi Vedon uudelleen johtoon neljännen aloittavalla, mutta yhden juoksun kaula ei riittänyt, sillä Jymy rakenteli palottoman ajolähdön. Aikalisän jälkeen ratkaisut nähtiin tuttujen miesten toimesta, kun Antti Korhonen kotiutti vaakamailapienellä ja Roope Korhosen mummonloikka 3-saumasta toi voittojuoksun Joni Rytkösen kiitäessä kotipesään tuulispäänä.

Toisella jaksolla Jymy oli kenttätapahtumien hallitsija aina viimeiseen vuoroon saakka. Neljännen tasoittavalle siirryttiin Jymyn 7-0 johtoasemassa, minkä myötä pelin yläpuolelle hiipi huolimattomuuden varjo. Ruuska avasi Vedon juoksutilin toiselle jaksolle, minkä jälkeen Janne Mäkelän lyönti takarajan tuntumaan lipsahti räpylän reunasta maisemiin ja tuloksena pajatson tyhjennys nollan palon tilanteessa.

Lopulta Jymy suoritti varmasti linjasta muun muassa kovakätisen Konsta Kurikan toimesta, minkä myötä yhden juoksun päähän hiipineen Vedon loppukiri lopulta hyytyi.

Myös Kalle Kuosmanen uurasti polttolinjassa ja teki kosolti paloja läpi ottelun.

Kuten otteluraportista ilmenee, niin lyöjämiehet olivat kuumia koko viikonlopun. Toisella jaksolla myös Lauri Rönkkö iski kolme juoksua Jymyn juoksusarakkeeseen. Rönkön lisäksi Roope iski ottelussa peräti kuusi juoksua.

Harjoitusotteluiden sarja jatkuu juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Sotkamossa, kun Veto saapuu vastavierailulle Hiukkaan niin ikään kahden ottelun verran. Liput tuon viikonlopun otteluihin myydään osoitteessa www.jymykauppa.fi sekä ottelu on nähtävissä JR-TV:stä viiden euron hintaan, lue täältä lisää!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen