Jymy teki hyvää myös Kouvolalle – Sotkamolle tappio supervuorossa

Helsingissä pelattu Jymyhyvä-peli päättyi Jymyn karvaaseen tappioon Kouvolasta supervuoron kautta jaksoin 1-2(3-0, 2-3, 1-2). Peli oli pitkään kotijoukkue Jymyn hallinnassa, mutta Kouvolan ryhtiliike pelin lopussa, sekä Joukaisen kuivat keskiosumat veivät kouvolalaiset voittoon. Tunnelmaa Helsingissä kuitenkin riitti, siitä piti huolen 3200 äänekästä pesäpallon ystävää.

– Tapahtumanahan tämä oli minun mielestäni hieno. Hienosti Jymyltä hoidettu tämä touhu, Kouvolan ykköspalkittu Sami Joukainen kiittelee.

Peli kajahti käyntiin komeasti Nälkämaan laululla. Esilaulajana toimi oikealla etualalla seisova Rolf Broman.

Ensimmäinen jakso Jymyn hallintaa

Paikalle saapuneet Jymyn kannattajat saivat heti ottelun alussa aihetta iloon, kun Sotkamon Roope Korhonen saumalyönnillään ja Jimi Heikkinen takakentän ylityksellään veivät kotijoukkueen 2-0 johtoon. Seuraavassa vuorossa Roope oli jälleen mies paikallaan siirtäessään Jymyn jo 3-0 johtoon.

Kouvolan peli ensimmäisellä jaksolla ei saanut oikein missään vaiheessa tuulta alleen, Siitä piti huolen Sotkamon vuorenvarma ulkopeli. Kuparinen jäi vierasjoukkueelta ensimmäisellä jaksolla kokonaan rikkomatta ja Jymy marssi jopa helpon näköiseen jaksovoittoon.

– Olisikohan meillä ollut ensimmäisellä jaksolla kaksi kolmostilannetta. Emme saaneet mitään aikaiseksi. Jymy oli ensimmäisellä jaksolla parempi, eihän me voitu siinä mitään, Kouvolan pelinjohtaja Mikko Hylkilä vetää yhteen ensimmäistä jaksoa.

Yleisö sai nauttia huippupesäpallon lisäksi huippusäästä.

Kouvola nousi taistelemaan

Toinen jakso noudatti hyvin pitkään samaa kaavaa, kun Jimi Heikkinen löi Antti Hartikaisen kotiin heti ensimmäisessä sisävuorossa, vieden kainuulaiset 1-0 johtoon. Tuota johtoa kesti aina kolmannen vuoroparin tasoittavalle asti, kunnes Sami Joukainen pääsi irti. Mies pamautti ensin pallon kakkosrajasta katsomorakenteisiin ja sen jälkeen seuraavalla lyönnillä väliin. Kun Ismo Ankkuri vielä onnistui kotiuttamaan Sasu Toikan kumuralla, oli riemu revetä niin Pallonlyöjien kaarella kuin paikalle saapuneiden KPL-fanien keskuudessa. 3-1 tappiotilanteessa Jymyn onnistui vielä kivuta juoksun päähän Immo Rautiaisen hermopallolla, mutta kiri ei saanut jatkoa ja jakso päättyi Kouvolalle 3-2.

Hyvä kiertämään. Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen ojensi hymyssä suin 6400 euron lahjoituksen Pelastakaa lapset Ry:n edustajalle Tiina Tammelle.

Supervuorossa Joukainen pääsi rokottamaan uudemman kerran, kun välilyönti karkasi takakentältä kahden juoksun arvoisesti. Jimi Heikkinen pääsi vielä tuuletusten kera kotiuttamaan Roope Korhosen pystärillä, mutta taistelu ei riittänyt, ja Kouvola nappasi supervuoron voiton juoksuin 2-1 ja samalla koko ottelun jaksoin 2-1.

– Toisella jaksolla tilanne muuttui, kun aloimme saamaan tilannetta ja pelin rullaamaan. Se antoi uskoa ja joukkue syttyi sitä kautta, että meillä onkin mahdollisuus (voittaa), Hylkilä näkee.

– Kyllä me hävisimme tänään kahteen osa-alueeseen. Emme saaneet pelin lopussa näpyistä poltettua. Toisena asiana kotiutus oli heikkoa, mikä on tietenkin inhimillistä, koska se on vaikea osa-alue. Jyppi (Joukainen) löi kyllä todella hyvin, siinäpä se pelin kulminaatiopiste oli, vetää Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ottelua närkästyneenä yhteen.

”Hyvä Jymy, hyvä kuvaaja!” Miehen kameran takana teki kovasti mieli korjata kyseistä tarmokkaasti kannustanutta kaksikkoa siitä, että huudon oikea muoto on ”Hyvä Jymy, hyvä KAINUU”!

Lehdistötilaisuuden ulkopuolelta tavattu Mikko Korhonen antoi myös oman lyhyen ja ytimekkään lausuntonsa ottelun lopputulokseen liittyen.

– Tämä on osa suurempaa suunnitelmaa, Korhonen maalailee.

Vieraspelikiertue jatkuu seuraavana päivänä 9.6. lauantaina Kankaanpäässä. Ottelu alkaa klo 16.