Jymy terävämpi aamunavauksessa!

Sotkamon Jymy  Kiteen Pallo 2-0 (5-1, 2-0)

Ottelun tilasto

Jymy palasi nukutun yön jälkeen voittokantaan, kun Kiteen Pallo kaatui Joensuu Areenan aamunavauksessa. Jymy hallitsi ottelutapahtumia alusta loppuun, eikä antanut tämän päivän vierasjoukkueelle sijaa.

Lauantaiaamu käynnistyi aikaisella aamupalalla, kun jymyläiset heräsivät uuteen päivään Joensuussa. Jymy kohtasi pienimuotoisen Talvisuper-turnauksen aamuottelussa Kiteen Pallon. Violettioranssit esiintyivät ottelussa kotijoukkueena ja lähes samaisella kokoonpanolla kuin perjantaina, vain Juho Keinänen oli noussut Kalle Kuosmasen tilalle.

Lassi Vasarainen peittosi Aapo Komulaisen hutunkeitossa, ja vei molempien joukkueiden iloksi kiteeläiset sisäpeliin. Jymy nollasi Kiteen ensimmäisen hyökkäyksen ja iski lopettavalla kaksi juoksua. Hannes Pekkinen iski kakkosrajaleikkurilla Elmeri Purmosen kotiin ja hetkeä myöhemmin Roope Korhonen kumautti Iivari Vihannon juoksun arvoisesti kotipesään.

Juuso Lattu onnistui entistä seuraansa vastaan vaihtolyönneissä 5/7.

Toisessa vuorossa Kitee jäi juoksuitta, vaikka saivatkin kaksi kotiutusyritystä lyöjäjokeri Jiri Pippolalle. Jymy iski kakkoskärjestä lopettavalla, kun Ville Kotro sivalsi Jere Heikkisen kotiin ja ykköskärkeen asti valuneesta 3-tilanteesta Vihanto puhkoi merkistä sauman ja Komulainen kirmasi kotiin. Pippola onnistui kolmannen aloittavalla kaventamaan tilanteen, mutta violettioranssien Pekkinen vastasi tasoittavalla kihauttamalla Purmosen kotiin. Neljännessä vuorossa Kitee jäi kolmatta kertaa nollille ensimmäisellä jaksolla. Jymy vei ensimmäisellä jaksolla 3-tilanteet 11-4.

Kainuulaiset avasivat toisen jakson sisältä: Pekkinen iski illan kolmannen, Purmonen jälleen tuojana. Toisella jaksolla sisäpelin taso tippui hieman molemmilta joukkueilta, eikä jymyläisillä ollut hankaluuksia pitää vieraita takanaan. Kolmannessa vuorossa Roope Korhonen iski aamupäivän loppulukemat Pekkisen tuodessa.

Aapo Komulainen vesitti lukkarina Kiteen sisäpeliyritykset.

Jymy vei lopulta ottelun 3-tilanteet 15-6 ja hallitsi kenttätapahtumia. Pekkinen palkittiin kotijoukkueen parhaana kolmella lyödyllä, yhdellä tuodulla ja usealla tehdyllä palolla ulkopelissä. Kiteen parhaana palkittiin Topias Kaksonen, joka toi vieraiden ainoan juoksun ja keräsi neljä kärkilyöntiä viidestä yrityksestä.

Katso Juuso Latun summaus viikonlopusta ja ajatukset myös laajemmasta perspektiivistä alta!

Talvisuperpesis jatkuu Jymyn osalta lauantaina 17. helmikuuta Kempeleessä, kun Jymy kohtaa KeKin jatkoon menijöiden kannalta erittäin tärkeässä ottelussa. Talvisarjan runkosarjan päättävä matsi Imatraa vastaan puolestaan pelataan maaliskuun alussa.

Kuvat, videot ja teksti: Olli Korhonen