Jymy toistamiseen JoMaa parempi

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 2-0 (6-3, 5-3)

Ottelun tilastot

Yli 2700 katsojaa sai todistaa Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan välistä kärkiottelua Hiukan pesäpallostadionilla. Joukkueiden aiempi kohtaaminen oli Jymyn näytöstä ja sitä se meinasi alun perusteella olla tänäänkin, mutta JoMa nousi peliin mukaan ottelun ensimmäisen jakson jälkipuoliskolla ja toisen jakson alussa.

– Parannettavaa jäi sisäpeliin, mutta niillä hetkillä oltiin vahvoja kun peliä ratkaistiin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen analysoi.

Ensimmäisen jakson ratkaisijana toimi Roope Korhonen. Ensin 2-puolelle isketty osuma kotiutti Niilo Piiponniemen, jonka jälkeisestä 1-3-tilanteesta mies mäjäytti pallon ykköspesällä seisseen Immo Rautiaisen nilkkaa hipoen 3-luukusta maisemaan. Pallo nousi töyrään päälle kivuten mainosaidan ali ja kunnari oli selviö.

– Parantaa pitää vielä, että pysyy koko pelin vire päällä, mutta parempaan suuntaan mennään. Nyt tulee jo oikeasti hyviä lyöntejä, eikä mitään pimpulapompuloita, parhaana palkittu Korhonen kuvaili lyöntivirettään.

Toisen jakson alussa Joensuun Maila pysyi johdossa kahden vuoroparin ajan, mutta kolmannessa Jymy siirtyi ohituskaistalle: Toni Kohonen toi ensin pelin tasoihin pussinpohjalyönnillä ja kotvan kuluttua Immo Rautiainen oli kotiuttamassa Toni Kohosta. Lyönti tippui väliin, mutta Kohonen ei lähtenyt pinkomaan kohti kotipesää ennen kuin pallo oli kimmahtanut Lauri Kivisen hanskasta kohti tartania. Johtojuoksu syntyi tiukan pesäkilvan päätteeksi. Jussi korhonen löi vielä samassa vuorossa Kivisen yli laakalyönnin, joka tipahti aivan takarajan päälle.

Jakson loppupuolella Joensuu pääsi vielä kaventamaan kahdella palolla, mutta ei päässyt kuitenkaan ohi.

– Ei saatu sellasta alkua peliin kun haluttiin, mutta joukkueen ilme pysyi asiallisena. Oltiin vähän valmiimpia kuin viimeksi, Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen ruoti.

Jymy pelaa seuraavan kerran sunnuntaina vieraissa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Peliä ei poikkeuksellisesti radioida.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo