Jymy vahvistaa rivejään – Rytkönen ja Väliaho sopimuksiin

Sotkamon Jymy vahvistaa rivejään, kun joukkueeseen liittyy uusina pelimiehinä Joni Rytkönen sekä Ville Väliaho. Rytkösen sopimus on kaksivuotinen ja Väliahon sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää option myös kahdelta seuraavalta kaudelta.

Lohjan Louhesta pesäpallokartalle ponnistanut Joni Rytkönen on Sotkamossa jo vanha tuttavuus, sillä vuonna 2012 nuori pelimies siirtyi Jymyyn kolmen vuoden sopimuksella ja edusti Jymyä pääosin poikien Superpesiksessä (SM-hopeaa) sekä miesten Ykköspesiksessä.

Kesän 2012 jälkeen Rytkösen tie on vienyt Kouvolan Pallonlyöjien kautta Kankaanpään Mailaan ja Hyvinkään Tahkoon. Nyt 25-vuotiaalla Rytkösellä on edessä paluu Sotkamoon kahden vuoden sopimuksella.

– Kyllähän tämä oli pitkien kaavailujen tulos ja on hienoa, että kaikki konkretisoitui jo tässä vaiheessa uraa. Olen erittäin innostunut tästä sopimuksesta, Rytkönen tuumaa.

Viime kaudella vasemmalta sivaltava Rytkönen keräsi 149 kärkilyöntiä onnistumisprosentin ollessa 66 %. Jymyyn Rytkönen tuo vikkelät jalat ja monipuolisuutta vaihtotilannepelaamiseen.

– Oma halu ja ajatusmaailma on se, että tästä kropasta saadaan valjastettua kaikki potentiaali ulos. Tavoitteena on saada alle laadukas treenikausi ja sitä kautta saavuttaa vielä seuraavia askelia pesäpallokentillä. Joukkueeseen tuon värikkyyttä, särmää ja eloa.

Valmennuksen osalta odotukset kohtaavat.

– Rytkönen tuo joukkueeseen luonnetta ja räiskyvyyttä. Taitava peluri, joka tuo varmasti tunnetta esiin monessakin mielessä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kertoo.

Väliahon unelma käy toteen!

Kankaanpään Mailan kasvatti, 22-vuotias lukkari Ville Väliaho siirtyy Jymyyn Alajärven Ankkureista. Edelliset kaksi vuotta Ankkureissa lukkarin tonttia hallinnut pelimies on noussut sarjan kärkilukkareihin. Väliahon sopimus Jymyyn on 1+2 -vuotinen.

– Pikkupojasta asti olen tästä haaveillut, että joku päivä saisin kutsua Hiukkaa omaksi kotikentäksi. Nyt kun se on tässä käsillä, niin fiilis on totta kai odottavainen ja samalla olen itsestänikin ylpeä, Väliaho taustoittaa.

– Kun katsoo sitä listaa ketä tänne on vuosien aikana hankittu, niin onhan se hienoa kuulla, että Väliaho on sen meritoituneen jonon jatkeena, Väliaho jatkaa.

Kunnianhimoiseksi kaveriksi itseään kuvaileva lukkari tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet sekä osaa suhtautua molempiin oikealla tavalla.

– Lukkaripelissä pelirohkeus ja pelin tunnistaminen on minun vahvuuksia. Tulevan harjoittelukauden painopistealueeena on ehdottomasti fysiikan kehittäminen ja siitä ruuvia voi eniten kiristää.

Pelinjohtaja Komulainen allekirjoittaa Väliahon vahvuudet.

– Kyseessä on erittäin potentiaalinen tulevaisuuden huippulukkari, ja on tällä hetkellä jo hyvin lähellä sitä. Taktisesti vahva ja kypsä ymmärtämään peliä.

Sotkamon Jymyn sopimustilanne 19. syyskuuta:

2019

Roope Korhonen
Niko Korhonen
Niilo Piiponniemi
Markus Tuikka
Jussi Korhonen
Antti Kiiskinen
Ville Väliaho + optio 2020 ja 2021

2020

Antti Korhonen
Lauri Rönkkö
Matias Litmanen
Joni Rytkönen
Topi Korhonen

Viime kauden pelaajista sopimusta ei ole Toni Kohosella, Antti Hartikaisella, Jere Vikströmillä ja Riku Niemellä.

Saku Hakkarainen lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Sotkamon Jymyn oma kasvatti ehti pelata miesten Superpesiksen runkosarjassa yhteensä 117 ottelua ja pudotuspeleissä 13 ottelua. Kesällä 2015 Hakkarainen toi Oulun Lipon paidassa miesten Ykköspesiksessä 60 juoksua, mikä on Ykköspesiksen kautta aikain toiseksi kovin lukema.

– Hakkaraisen kanssa neuvotellaan Jymyssä valmennus- ja pelinjohtotehtäviä, SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kaavailee.


Saku Hakkarainen toi Superpesis-uransa aikana 130 juoksua tismalleen samaan ottelumäärään.

Katso Väliahon ja Rytkösen julkaisuvideo ohesta!