Jymy vankistaa kotiutusosastoaan – Komulaisesta pelinjohtaja

Jymyn sisäpeliarsenaali saa lisää ruutia, sillä joukkueeseen liittyy kolmen vuoden sopimuspahveilla Lauri Rönkkö ja Antti Korhonen. Superpesisdebyyttinsä Jymyssä kesällä 2013 tehnyt Kajaanin Pallokerhon kasvatti Rönkkö palaa takaisin Kainuuseen Imatralta, jossa hän iski lyöjäjokerina läpimurtokautensa pääsarjatasolla. 23-vuotias Lauri oli lyöjätilastossa viidennellä sijalla: lyötyjä kertyi yhteensä 4+85 kappaletta.

– Kolme vuotta Imatralla kasvatti ja kehitti. Nyt oli oivallinen hetki palata sinne, mistä on tullutkin, Rönkkö tuumaa.

– Oma kasvatti oli meille luonteva ratkaisu. Mahtava saada Lauri takaisin Sotkamoon, Jymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

Oulun Lipon kasvatti, 24-vuotias vasemmalta sivaltava Antti Korhonen on noussut muutaman viime vuoden sisään sarjan eliittiin niin etukentällä kuin mailan varressa. Harjoituskausi siintää jo Korhosen mielessä.

– Jymy tarjosi minulle erittäin hienon mahdollisuuden pelaajana. Siitä on otettava nyt kaikki hyöty irti.

– Onnistumiset kumpuaa työnteosta, Korhonen jatkaa.

Jymy on tehnyt pelaajahankintoja oman myllyn ulkopuolelta ani harvoin, mutta silloin kun niitä on tehty, pelaajat ovat olleet merkittäviä täsmähankintoja.

– Odotan Antilta erittäin kovaa panosta niin sisä- kuin ulkopelissä ja uskon hänen taistelevan tämän kolmen vuoden aikana tosissaan Vuoden pelaaja -tittelistä, Kuosmanen kertoo.

Lisäksi Jymyn kanssa sopimuksen on tehnyt 18-vuotias kuopiolaislupaus Matias Litmanen.

Jani Komulaisesta Jymyn pelinjohtaja

Jymyn joukkueen viuhkaan tarttuu Jani Komulainen, jonka sopimus ulottuu syksyyn 2018 asti. Pelaajana 12 Suomen mestaruutta saavuttanut Komulainen ottaa pestin vastaan innolla.

– Päällimmäisenä tunteena on innokkuus. Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla tulevaa talvea ja sitä myötä kesää viuhkan varressa.

Päätös pelinjohtajaksi ryhtymisestä juontaa juurensa jo viime syksyyn.

– Jo pelaajauran loppupuolella vahvistui ajatus, että pelinjohtaminen voisi olla luonteva jatkumo minulle lajin parissa.

– Kesän pelejä seuratessa nälkä ikään kuin kasvoi syödessä tätä pestiä kohtaan, Komulainen jatkaa.

– Jani oli pitkän aikajänteen valinta. Suunnitelmat tehtiin jo viime syksynä ja nyt hän on saanut vuoden valmistautua tulevaan tehtävään, Kuosmanen taustoittaa.

Sotkamon Jymyn sopimustilanne 02.10.

2018

Roope Haapsalo
Saku Hakkarainen
Toni Kohonen
Jussi Korhonen
Roope Korhonen
Topi Korhonen
Antti Kiiskinen
Riku Niemi
Matias Litmanen
Jere Kemppainen

2019

Kalle-Tapio Huusko
Niko korhonen
Niilo Piiponniemi
Markus Tuikka
Jere Vikström

2020

Antti Korhonen
Lauri Rönkkö