Jymy voittoon debytanttien myötävaikutuksella

Sotkamon Jymy piti asemansa sarjakärjessä voitettuaan vieraskentällä Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2-0 (4-0, 13-2). Kentällä vallinnut kova vastatuuli hankaloitti peliä niin sisä- kuin ulkopelissä, jonka allekirjoitti myös Sotkamon Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen.

– Tervetuloa vaan kokeilemaan tuohon tuuleen nostamista, että pysyykö se laudalla. Tolppa oli tänään normaalia matalampi, mutta sisäpelikin oli tukkoista, mikä vaikutti siihen, että KPL jäi noihin tilannemääriin, Kohonen totesi viitaten Kouvalle syntyneisiin kuuteen 3-tilanteeseen.

Ensimmäisellä jaksolla juoksuja ei liiemmin nähty ja niitä harvoja olivat tällä kertaa rakentamassa suurelle yleisölle tuntemattomammat pelaajat. Erinomaisia otteita mailan varressa esittänyt Joni Tervo onnistui ensimmäisessä vuorossa miehen kolmoselle vaihdettuaan melkein kotiuttamaankin tämän saman lyöntivuoron aikana.

Toinen debytanteista, Lauri Rönkkö nimeltään (kuva yllä), meni ja nokitti Joni Tervon loistavasti käynnistyneen Superpesistaipaleen lyömällä ensimmäisellä lyönnillään miesten Superpesiksessä toisen vuoron viimeisenä lyöjänä pallon väliin, joka lopulta lipsahti Kouvolan kakkoskoppari Roope Koskelaisen räpylän alta takaa läpi. Kunnari jäi tällä kertaa muutaman metrin päähän Kouvolan pesäpallostadionin takakentällä sijaitsevan ylämäkeen viettävän kummun takia, mutta tämä ei nuorta miestä jäänyt sen suuremmin kismittämään.

– Ei se minua harmittanut. Lyöntihän meni vahingossa läpi, totesi Rönkkö vaatimattomana.

– Ajattelin, että peli jännittäisi, mutta ei siinä loppujen lopuksi niin käynytkään, hän jatkoi.

Joni Tervo valmistautumassa seuraavaan lyöntiin. Alla on ensimmäinen superpesiskärkilyönti.
Joni Tervo valmistautumassa seuraavaan lyöntiin. Alla on ensimmäinen superpesiskärkilyönti.

Rönkkö pääsi puhkomaan saumankin vielä kertaalleen lyöden näin kolmannessa vuoroparissa ensimmäisen jakson neljännen ja lopulta viimeisen juoksun.

– Ei näitä kavereita voi ainakaan peliesitysten osalta tiputtaa porukasta, mutta kun ajatellaan joukkueen kokonaisuutta, niin numerolla on niin paljon kovia lyöjämiehiä, että kyllä me pääsääntöisesti jalkoja tuonne jokeriosastolle tarvitaan, raotti Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tietoa tämän päivän jokeripoikien mahdollisesta jatkosta tämän kauden tulevissa peleissä.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli saada hurmoksen päälle, kun se sai kurottua Jymyn 3-0 –johtoa juoksun päähän. Orastava hurmos kaatui kuitenkin toiseen vuoropariin, kun Roope Korhosen saumalyönnin seurauksena välipaloa kolmospesältä hamuilleen Juho Hacklinin heitto karkasi pitkälle katsomorakenteiden taakse ja Jani Komulainen toi tilanteeksi samoin tein jo viidennen juoksun. Vapaataipaleen, toisen harhaheiton ja muutamien loistavien lyöntien jälkeen jakso olikin jo taputeltu.

– Jymyn ei tarvinnut ensimmäisellä jaksolla kummoisia tehdä ja toisen jakson lukemat eivät jättäneet paljon selittelyille sijaa. Luokatonta peliä, Kouvolan pelinjohtaja Mikko Hylkilä harmitteli.

Jymyn pelit jatkuvat pikimmiten torstaina, kun Jymy matkaa Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Raaheen. Tuo peli alkaa klo 18.

Ottelun tilastot

-AH