Jymy voittoon Korhosten johdolla

Sotkamon Jymy – Oulun Lippo 2-0 (6-5, 8-3)

Ottelun tilastot löytyvät jutun pohjalta

Sotkamon Jymy avasi ulkoilmassa pelatut harjoitusottelut voitolla Oulun Liposta. Ajoittain aurinkoisessa, mutta tuulisessa Hiukassa nähtiin myös pirtsakasta peliä.

Voimakas tuuli sivutuuli Sapsojärveltä väritti ottelua alusta loppuun. Eritoten ensimmäisellä jaksolla tuuli yllätti ajoittain ulkopelaajat. Pelin alussa Jymy meni johtoon, mutta nopeasti toisen aloittavalla tilanne kääntyi Lipon johtoasemaksi ulkokentän hairahdusten myötä. Jakson ratkaisu kuitenkin nähtiin, kun Jymyn Korhosista Niko ja Topi löivät kaksi juoksua mieheen kakkospuolen läpäreillä ja Jymy siirtyi lopulta 6-3 johtoon.

Lippo kiri, mutta ei päässyt lopulta tasoihin, vaikka saikin vielä mahdollisuuden neljännen aloittavalla.

Jimi Heikkinen oli tuttu näky Hiukan etukentällä, vaikka peliliivin värit olikin sinivalkoiset.

Toisella jaksolla Jymyn osalta onnistumiset jakaantuivat tasaisesti ja myös ulkopeli tiivistyi, eikä Lippo näin ollen päässyt rummuttamaan sisällä juuri nimeksikään. Toisen jakson aikana sekä numerot taululla että tapahtumat kentällä muistuttivat enemmän joukkueiden todellisesta tasoerosta.

Jymyn parhaiksi palkintoraati katsoi Antti Korhosen (kl 5/8), joka löi ottelussa kolme ja toi kaksi. Kakkospalkinnon pokkasi Niko Korhonen, joka löi kaksi ja keräsi seitsemän kärkilyöntiä kahdeksasta yrityksestä.

Vikkeläkinttuinen Joni Rytkönen kirmasi kotipesään peräti viisi kertaa.

Lipon hahmo oli ehdottomasti Jimi Heikkinen, joka suolasi Jymyn etenijöitä liki kymmenen kertaa.

Ottelun pöytäkirjan näet alta!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen