Jymy voittoon supervuorossa – KATSO VIDEO

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy 0-1 (1-1, 1-1, 0-3)

Ottelun tilastot

Roope Korhonen. Yksi onnistunut kotiutus ennen supervuoroa. Supervuorossa yhden palon ajo, josta kotipesään toinen palo ja ajolähtö muuttuu etutilanteeksi. Kärkilyöntejä tällä hetkellä tilillä yksi yhdeksästä yrityksestä. Moni pelaaja voisi tuskastua jo moinen saldo niskassaan, mutta sen sijaan, että ottelun ratkaisu olisi siirtynyt kotiutuskisaan asti, näyttää Korhonen toisella lyönnillään kaapin paikan.

2-luukkuun suunnattu kiskaisu on vastustamaton ja kun Kiteen 2-koppari Jussi Hurskainenkin joutuu syöksymisestään huolimatta seuraamaan katsellaan pallon kulkua kohti Kiteenjärven rantaa, on ottelun ratkaisu selviö: Immo Rautiainen ja Markus Tuikka kiitävät kotiin ja Korhonen itse kiertää kunniaa.

– On ison pelaajan merkki, että vaikka ilman viimeistä läpilyöntiä tilastosarakkeessa olisi voinut olla jotain muuta, niin löytyy ratkaisupaikassa kovuutta lyödä tuollainen lyönti, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui.

Jos Kitee oli lannistunut vastus vieraillessaan Hiukan pesäpallosadionilla, oli tällä kertaa Jymyä vastassa täysin erilainen joukkue. Ulkopelissä Kitee onnistui pitämään Jymyä pihdeissään kaksi jaksoa Janne Matikaisen lyödessä jokeripaidassa kumpaisellakin jaksolla Kiteelle yhden juoksun. Jymyn juoksuista vastasi välilyönneillä Toni Kohonen ja Roope Korhonen.

– Kyllä me otettiin askeleita ulkopelissä siihen tappamisen suuntaan, mutta ei kuitenkaan aivan loppuun asti. Kaksi lyötyä juoksua harvoin riittää voittoon, Kiteen pelinjohtaja Mikko Huotari filosofoi.

Tulevana viikonvaihteena Jymyllä on edessään tuplaviikonloppu: lauantaina edessä on peli Hyvinkäällä ja sunnuntaina Vimpelissä. Molemmat pelit kuullaan Radio Kajauksen aalloilta ja nettradiosta. Ottelut selostaa Antti Haapasalo.

Sivuhuomautus:

Kiteen Rantakentän yli 2000-päinen yleisö loi hienon tunnelman kentälle – myös violettioranssien lasien läpi katsottaessa.

-AH