Jymyä fanitetaan ympäri Suomea – kysy vaikka Pekalta!

Kaikki jotka seurasivat menneenä talvena Jymyn Facebookissa käytyä ”Joukkuepalaveri”-nimeä kantavaa kyselytuntia jossa oli fanien tentattavana aina kaksi pelaajaa kerrallaan, törmäsivät varmasti myös kyselijään nimeltä Pekka Komulainen. Pekalla oli tietyt vakiokysymykset joiden lisäksi pelaajien kanssa keskusteltiin sitten usean kysymyksen verran muistakin asioista.

Pekan persoona alkoi kiinnostamaan sen verran että päätimme kääntää kelkan toisinpäin eli laittaa Pekka itse kyselyiden kohteeksi. Tämä haastattelu tehtiin luonnollisesti Facebookissa, tutussa ympäristössä. Alla oleva teksti on aika lailla raakamateriaalia käymästämme keskustelusta. Olkaa hyvät!

Inga: Heti kärkeen: -mikä buuki?

Pekka: Mikä tässä, työpäivä takana, ja lumiset olosuhteet täällä Espoossa. Pesis kautta odotellessa että pääsee lehtereille ja auringon paisteeseen seuraamaan violettioranssien pelejä.

Inga: Sitten pieni ja helppo kysymys: Miksi Jymy?

Pekka: Kuhmon poikana ja itse myös junnuna pelanneena, luonteva valinta, naapurikylän pojat. Ja hienoja pelimiehiä ollut aina ja varmaan tulee aina olemaan. Ja nyt muutaman vuoden tosi läheltä seuranneena on huomannut että tekemisen meininki ja voiton tahto ja sitä kautta voittamisen kulttuuri on Jymyssä huippuluokkaa. On kyse joukkue pelistä, ja jymy on joukkue isolla J:llä.

Inga: Montako peliä tulee katsottua kesässä, asut kuitenkin Espoossa?

Pekka: Niin paljon kuin mahdollista, varmaan kuitenkin toistakymmentä pitkän matkaa. Tänä kesänä varmoja reissupaikkoja ovat Kouvola, Pori, Tampere, Hyvinkää, Alajärvi, Joensuu, ehkä Seinäjoki ja Vimpeli. Sekä tietty finaalit Sotkamossa. Arkipelit tilanteen mukaan.

Inga: Seuraatko pelejä myös talvella? Mitä mieltä olet tämän talven totuttua heikommasta menestyksestä?

Pekka: Seuraan. Kävin SM-hallin katsomassa Seinäjoella. Ei herättänyt huolestumista. Sattui poissaoloja perus yhdeksikköön mutta siitä huolimatta Jymyn ulkopeli oli hyvällä mallilla. Se tulee ensi kesänä olemaan vaikea läpäistävä Jymyn kenttä. Ja bittilähde on aina päällä kun pesäpallossa tapahtuu.

Inga: Kukas on sitten suosikki pelaajasi kautta aikain? Entä 2015 joukkueesta?

Pekka: Nyt heitit pahan. Ei yksittäistä, Sirviö – Vuorinen – Hakkarainen oli kova trio. Tietty Jymyssä on tällä hetkellä kaikki hienoja jätkiä kun oppinut tuntemaan, mutta jos jotain pitää sanoa niin se toinen kova Komulainen ja Roopertti. Niin, kas kummaa hekin ovat vasureita kuten minä. Jani lyö kolmosrajasta läpi ja Roope keskeltä, lainatakseni poikaani.

Inga: Hahah! Tämähän kävi selväksi jo joukkuepalaverien keskusteluissa. Mutta jatketaan. Ikimuistoisin hetki Jymyn parissa?

Pekka: Mestaruudet kaikki ovat ikimuistoisia, niitä on paljon. Mutta viimeisen finaalin nopeimmat jalat! Se kun oli kunnia onnitella Korbaa ensimmäisenä kunnarin johdosta. Siinä yksi. Ja mainittakoon että sain Kouvolassa pesispörssin kärkimieheltä mailan kotiin viemiseksi, sekin iso juttu. Kodelle vaan kiitos, kunhan ei ampumahiihtoon siirry.

Inga: Okei, mennääs sitten fanipuoleen. Miten Jymy näkyy etelä-Suomessa?

Pekka: Minun pipossa ja takissa. Ja kyllä olen paljon kertonut ja näyttänyt kuvia / videoita mestaruusjuhlista. Ja mainittakoon vielä että kyllä se Nälkämaan laulu on se upein juttu, esim. viime syksynä auringon paiste ja laulu raikui. Voisihan se Jymy enemmänkin näkyä, mutta pesäpallon näkyvyys on pientä. Toisaalta Jymyn peleissä Helsingissä ja varsinkin Hyvinkäältä on paljon kainuulaisia faneja. Se on hienoa.

Inga: Kauden 2015 teema on #yhdessäparempia – tämäkin haastattelu on osa teeman rakentamista. Mitä mieltä olet teemasta?

Pekka: Hyvä teema, se kuvastaa Jymyä. Eli nimenomaan yhdessä. Joukkueessa kokemusta ja nuoruutta, mutta pelit voitetaan yhdessä tai hävitään yhdessä. Jymyssä olen laittanut merkille sen että omaan pussiin pelaajia ei ole. Jos on tarvetta palautteeseen niin se pystytään ottamaan vastaan ja oppia siitä. Ja sama katsomossakin, meidän pitää huolehtia että olemme osajoukkuetta siellä lehtereillä. Eli hyvä teema ja näinhän se pitää olla kun joukkueurheilusta puhutaan.

Inga: Millaisia juttuja kaipaisit fanin näkökulmasta enemmän sähköiseen mediaan? Entä kentälle?

Pekka: No Jymyn osalta sisältö on huippukäsissä, kiitos Antille ja pojille siitä. Muut seurat nyt yrittävät perässä tulla ja kehitystä on tapahtunut, tietty kyllä Jymy on tässäkin edelläkävijä. Sitä kautta sitten lisääntyy media ja nettinäkyvyys. Kentälle jos jotain niin en tiedä olisiko peliä ennen jotain juttuja, mutta vaikea sanoa. Pelien jälkeen fanit pääsevät lähelle ja nimmareita hakemaan. Ja kyllä on huomannut että siellä monella nuorella on Jymyn pojat esikuvana. Hienoa kun jätkät jaksavat vielä pelin jälkeen viettää aikaa siellä fanien keskuudessa.

Inga: Miten sitten näet Jymyn fanikulttuurin noin yleensä? Mitä kehitettävää?

Pekka: Jymyllä on hyvä fanikulttuuri, ympäri Suomea, sen olen huomannut. Tietty Pohjanmaalla, etenkin Vimpelissä sana Jymy luokitellaan jo kirosanaksi. Niin, en tiedä mikä sitten olisi kehittämisen keino, jotain fanitapaamisia/ perhejuttuja missä joukkue edustettuna, mutta näitä taitaa Jymyllä jo olla, esim. tämän vuoden JymyDiili. Nyt saa joku viisaampi antaa vinkin kehitysideoille.

Inga: Aktiivisena Joukkuepalaveriin osallistujana vielä pari kysymystä joita olet jätkille viljellyt talven mittaan: Mikä on näkemyksesi siihen missä tällä hetkellä mennään?

Pekka: Minun mielestä Jymy menee aikataulussa, luotan täysin. Ja kuten sanoin edellä ulkopeli on niin rautaista, siihen on hyvä rakentaa. Ja ratkaisijoita löytyy sisäpelissä kun niin tarve vaatii. Kouvolaa itse pidän mustana hevosena kauteen, Tahko kotonaan kova. Seinäjoki liikaa Jukka-Pekka Vainionpään varassa. Kiri myös mielenkiintoinen. Ja tietty Vimpeli ja Joensuu. Mutta syksyllähän sitä aletaan vasta pelaamaan ja se on nähty että kaikki tuntuu jäätyvä silloin paitsi Jymy. Mutta näin se vaan on. Mielenkiintoinen kesä tulossa, ja näin se pitää ollakin.

Inga: Okei, viimeisenä: Millainen paikka on Kuhmo?

Pekka: Kuhmo on hieno paikka, suurin kaupunki siinä Sotkamon kylän kyljessä. Kesällä varsinkin kaunis kesäkaupunki. Jos faneilla on aikaa kun käyvät Jymyn pelejä Sotkamossa katsomassa niin suosittelen pyörähtämään Kuhmossa. Mainittakoon että 80-luvun puolivälissä Kuhmon kivan nuoret junioripesäpalloilijat voittivat jopa piirimestaruuden. Ja taisi myös fanittamani Jymy olla päävastustaja silloin.

Inga: Ok, kiitos Pekka tästä istunnosta ja mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

Pekka: Sinähän helpolla päästit, loppuko vihkosta kysymykset vai sivut?

Inga: Vihkosta loppui sivu. Arvasin että sinulta saa aika pitkiä vastauksia niin riitti nämä yhden sivun kysymykset.

Pekka: Hyvä. Jos jotain kysyttävää tulee niin laita viestiä, pyrin vastaamaan. Pesiskentillä sitten viimeistään nähdään. Eli Kouvola, Alajärvi, Helsinki, Tampere, ehkä Sotkamo, Pori. Siinä alkukauden retki. Ehkä myös Seinäjoki. Terveisiä sinne jymyläisille ja pojille.

Inga: Kiitoksia, kerrotaan! Näkemisiin viimeistään Roadtripilla.

Tämän haastattelun myötä Sokamomon Jymyn Superpesis miehistö ja toimiston väki haluavat toivottaa kaikille oikein leppoisaa pääsiäisen aikaa. Ei enää kauaa että päästään tositoimiin ja silloin me kaikki olemme valmiita, #yhdessäparempia !

-IÄ