Jymyllä edessä avausleiriviikonloppu

Sotkamon Jymyn miesten Superpesisjoukkue kokoontuu ensimmäistä kertaa talviharjoittelun osalta yhteen tulevana viikonloppuna. Yhteisiä harjoituksia ei ole ollut vielä sitten syyskuussa pelatun kolmannen finaalin.

– Nyt on aika aloittaa kymmenen kuukauden matka kohti kautta 2014, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Leiriviikonloppu alkaa torstaina ja sisältää erilaisia palavereita sekä kestävyysharjoittelua. Lajisuorituksiin ja vaativampiin harjoitteisiin siirrytään Korhosen mukaan tuonnempana.

Tämän lisäksi leiriviikonlopun aikana mitellään myös joukkueen sisäinen Sotkamon Jymy Championship – Sulkapalloturnaus, jonka voittaja tulee saamaan Intersport Piipposen lahjoittaman palkinnon.

– Tärkein juttu on saada uusi joukkue konkreettisesti kokoontumaan ja testaamaan samalla peruskestävyyttä. Nyt katsotaan onko kroppa siinä kunnossa, että se kestää tulevaa kovempaa harjoittelua, Korhonen paljastaa.

– Mukana on myös sulkapalloilun myötä vähän kisailua, sellaista kivaa fyysistä ja psyykkistä tekemistä.

Korhonen lähtee talviharjoitteluun ensimmäistä kertaa pelinjohtajan roolissa. Vaikka pelinjohtoneitsyyden menetys pääsarjatasolla onkin edessä, ei hän ole täysin tavattomassa paikassa, sillä kolme edellistä talvea ovat vierähtäneet pelaajavalmentajan roolissa. Uudistettu tilanne tuo silti mukaan positiivista innostuneisuutta.

– Tätä on kieltämättä tullut odotettua. Harvinaisen paljon on vuodenaikaan nähden tullut nähtyä pesisunia, Korhonen naurahtaa.

Tunnelmia avausviikonlopusta tiedossa ensi viikolla.

-AH