Jymylle avaustappio pudotuspeleissä

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 1-0 (2-2, 3-2)

Ottelun tilastot

Jymyn ja Pallonlyöjien välieräsarja jatkui perjantaina Kouvolassa. Liki 3000-päinen kotiyleisö pääsi todistamaan kymenlaaksolaisten voittoa, kun Jymy koki avaustappion pudotuspeleissä.

Totutusti sotkamolaiset ajautuivat alussa takamatkalle. Kouvola onnistui heti kahdesti ja pelasi pitkän sisävuoron, jonka aikana Jymy muun muassa lahjoitti kolme takatilannetta harhaheitoilla. Oranssipaitojen ensimmäinen hyökkäys kärjestä epäonnistui, mutta peräpäästä Jymy rakensi tilanteen ja Kouvola heitti harhaheitolla Markus Tuikan sisään.

Toisessa vuorossa Jymy torjui KPL:n yrityksen ja Antti Korhonen löi pelin tasoihin kotiutettuaan Niilo Piiponniemen. Vaikka tässä vaiheessa joukkueiden luotua yhteensä 10 kolmostilannetta ei siltä vaikuttanut, olivat avausjakson juoksut tehty. Jymy piti Koplan sisäpelin otteessaan ja torjui Sasu Toikan, Toni Laakson ja Juho Hacklinin yritykset.

Ulkopeli oli hyvää Pallonlyöjien tasoista sisäpelijoukkuetta vastaan.

Vastaavasti vieraiden ainoaksi yritykseksi loppujaksolla jäi Lauri Rönkön 3-rajanäpy kolmannessa. Neljännen tasoittava enteili jo hankaluuksia toiselle jaksolle, sillä Jymy ei pystynyt laittamaan kymenlaaksolaisia minkäänlaiseen paineeseen.

Vaikka Roope Korhonen löi Joni Rytkösen kotiin toisen jakson kärkeen, jäi Jymylle vuorosta kopinnostopalojen ja etenemisvirheiden takia hampaankoloon.

Kouvola tasoitti Hacklinin pomppulyönnillä Tommi Mäentaustan tuodessa. Jymyn toinen ja kolmas sisävuoro olivat pannukakkuja sisäpelivirheiden jatkuessa. Kouvola käytti tämän hyödykseen ja teki kolmannen tasoittavalla palottoman ajon. Joukkueen käyttämällä taktiikalla ensimmäinen yrittäjä löi viimeisellä lyönnillä tarkoituksella laittoman siirtääkseen kärkijalat uudelle lyöjälle. Antti Kiiskinen teki jo toisen palon, mutta Matti Latvalan välilyönnillä Anssi Lammila ehti kotipesään juuri ja juuri ennen Piiponniemen tappoheittoa.

Tunnetta ei kentältä puutu!

Janne Kivipelto löi lisäjuoksun ja Antti Hartikaisen sisään. Neljännessä Jymy runttasi vielä tilanteen ja Roope Korhonen sivalsi kavennuksen, tuojana Piiponniemi. Rönkön ja Tuikan jatkoyritykset jäivät kuitenkin tuloksettomiksi ja voitot tasoittuvat 1-1:een.

– Ulkopeli oli meillä tänään hyvää, mutta sisäpeli takkusi. Tilanteiden vähyys johtuu juuri siitä, että teimme paljon meidän omaa sisäpeliä syöviä virheitä, summasi pelinjohtaja Jani Komulainen.

Tunnetta tästä sarjasta ei kyllä puutu, joten nähdään Hiukassa sunnuntaina!

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! 

Välieräsarja jatkuu siis ylihuomenna Hiukassa. Tilanne on nyt otteluvoittojen osalta tasan, joten sunnuntaina 1. syyskuuta klo 16 alkavassa ottelussa toisella joukkueista on mahdollisuus ottaa sarja katkolle!

Teksti: Olli Korhonen & Juuso Hyvönen
KuvatOlli Korhonen