Jymylle kirpaiseva tappio Talvisuperin päätöskierroksella

Sotkamon Jymy – Imatran Pallo-Veikot 0-1 (0-1, 3-3)

Ottelun tilasto

Jymy koki tappion Talvisuperin alkusarjan viimeisellä kierroksella, kun Imatran Pallo-Veikot nujersi kainuulaiset heikkotasoisessa ottelussa. Lopputulos tarkoitti myös sitä, että lopputurnaukseen menevät joukkueet ratkeavat vasta ensi viikonloppuna.

Sotkamolaisten lähtivät Talvisuperin alkusarjan viimeiseen otteluun pienten muutosten kera. Kaikki ottelut Talvisarjassa pelannut Juuso Lattu oli pois ja Elmeri Purmonen hyppäsi jokerinuttuun. Uusiakin kasvoja nähtiin, kun viime kesänä Superpesiksessä debytoinut Vertti Veittikoski puki peliliivin päälle. Roope Korhonen palasi jokeripaitaan ja edellisessä ottelussa debytoinut Atte Pelkonen jatkoi etenijäjokerin roolissa.

Joensuu Areenassa sunnuntain keskipäivän ottelu ei noussut pelillisesti hääville tasolle. Kuvaavaa oli muun muassa se, että molemmat joukkueet rakensivat ainoastaan yhdeksän kolmostilannetta. IPV kuitenkin onnistui iskemään avausjaksolla yhden juoksun ja juhli voittoa lopulta sen turvin. Avausjaksolla Pallo-Veikot iskivät heti ensimmäisen aloittavalla, kun lukkarinakin tänään pelannut Toni Laakso upotti kumuran väliin ja Eero Kuitunen nakutti kolmoselta kotiin. Jymyn osalta avausjakso oli erittäin uninen: kolmostilanteita syntyi yksi. Violettioranssien peli tukehtui pitkälti laittomiin ja lyöntiratkaisuihin, joista IPV:n etukentällä häärivä Miitri Pesonen suoritti hyvin.

Ulkopelissä Jymy pelasi lähellä tasoaan, mutta sisällä peli oli varsin hermostunutta.

Ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää juoksuja kuin yksi. Jymyn viimeisen vuoron rutistus kuihtui pitkälti Jussi Korhosen taktiseen hutiin, mistä syötönvalvoja Ossi Muurainen liputti estämisen ja kahdet palot. Tuomio oli varmastikin oikea, sillä Korhosen maila heilahti liian myöhään pallon laskulinjan läpi.

Toisella jaksolla Jymy aloitti sisällä, mutta ei saanut vieläkään päätä auki. Toisessa vuorossa Aapo Komulainen onnistui, kun Iiro Haimi löi väärä alla merkkiä silmään: Komulainen juoksutti Juho Keinäsen aina ykköspesältä kotiin saakka hienoilla lyönneillä. Kolmannessa vuorossa Roope Korhonen kihautti Purmosen kotiin ja Jymy johti jo 2-0, mutta Ville-Veikko Olli toi vieraat tasoihin laittomalta haiskahtaneella lyönnillä: Pesonen ja Juho Hakomäki toivat juoksut.

Neljännen aloittavalla Jymy oli jo selkä seinää vasten. Roope Korhonen iski kumuran väliin ja Jussi Korhonen toi johtojuoksun. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaikka Jymy taisteli kaksi paloa imatralaisten viimeisen vuoron palottomasta ajolähdöstä. Mikko Kosonen löi viimeisellä kakkossaumaan väärä pois -merkillä. Iivari Vihanto sinkosi vastaan ja yritti tehdä palon Kososesta ykköselle, mutta pallo ei tarttunut pesävahdin räpylään ja Kuitunen toi tasoitusjuoksun. Lisäjuoksuakin vieraat yrittivät harhaheiton päätteeksi, mutta Komulainen ennätti hakemaan pallon Joensuu Areenan sivuseinästä ennen Imatran neljättä juoksua. Pettynyt Jymy joutuu jännittämään lopputurnauspaikan kohtaloa kotisohvalta, kun alkulohkon muut joukkueet pelaavat viimeiset ottelunsa.

Aapo Komulaisen kolmen pesävälin vienti oli lopulta laiha lohtu.

Jymyn parhaana palkittiin Roope Korhonen ja Imatran parhaan pelaajan palkinnon sai lautasen äärelle palannut Toni Laakso.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen