Jymylle runkosarjan kolmas sija – Kouvola venyi voittoon

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (0-3, 8-3, 0-3)

Ottelun tilastot

Superpesiksen viimeisellä kierroksella tiistai-iltana Jymylle riitti yksi sarjapiste kolmossijan varmistamiseen. Sen pisteen joukkue myös hankki, mutta epätasainen esitys Kouvolaa vastaan ei riittänyt voittoon. KPL kaatoi Jymyn lopulta Supervuorossa.

Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön. Koko pelin ensimmäisellä lyönnillä Tommi Mäentausta pomputti ykkösrajasta maisemiin ja kiersi kunniajuoksun. Janne Kivipelto löi kakkossaumalyönnillä Patrik Vartaman sisään ja mustapaidat saivat vahvan otteen jaksoon. Jymy ei lopulta löytänyt lääkkeitä juoksuntekoon Kivipellon vahvaa lukkaripeliä vastaan. Kouvolan lautasherra kotiutti vielä kolmannessa Vartaman toistamiseen merkkaamattomalla välilyönnillä, ja juoksut jaksolla oli nähty. Erityishuomio tilanteessa oli, että Jussi Korhosen polttoheitto ei tällä kertaa riittänyt, sen verran nopeassa kunnossa etenijäkuninkaaksi kruunattu Vartama oli.

Toisen jakson alussa osat vaihtuivat ja nyt Jymy antoi tyrmäyiskun ensimmäiseen sisävuoroon. Aleksanteri Huotari pääsi toisen kerran ottelussa mailanvarteen ja pudotti pallon merkistä väliin. Niko Korhosen saapuessa kotipesään Get On soi ensimmäisen kerran ottelun aikana. Seuraavaksi esiin astuivat kaksi Villeä: Viita sivalsi tarkasti kolmosluukkuun ja pallo painui rantahiekalle: Niilo Piiponniemi kotiin ja Viidalle kunnari. Kohta asialla oli Kotro, jonka ensimmäinen lyöntivuoro ottelussa oli upea: ajolähdöstä kolmella eri lyönnillä vastustamaton kumura väliin ja näillä kaksi juoksua sekä yksi kolmosvaihto. Tuojina Viita ja Juho Keinänen. Kaksikko Kivipelto–Vartama oli asialla tasoittavalla ja Jymyn johto avausvuoron jälkeen 5–1.

Jymy rynnisti toisella jaksolla ja varmisti runkosarjan kolmannen sijan.

Toisessa vuorossa nähtiin Superpesistasolla harvinainen kolmen lyöjän vuoro. Kotijoukkueen toimesta: ensin Arttu Ruuska suolasi Kalle Kuosmasen kentällemenossa ykköselle ja kohta Matti Latvalan piiskakäsi poltti Niko Korhosen ykkösvaihdosta kaksi etenijää kerralla. Kun Pallonlyöjät sai vielä tasoittavalla kavennuksen Komulaisen alkuasennon ylimääräisen liikkumisen vuoksi vapaataipaleella, oli pieni kiri viritteillä. Sen torpedoi kuitenkin loistovireinen Kotro, jonka kumura painui tällä kertaa keskeltä takaa läpi kahden juoksun arvoisesti. Keinänen ja Jussi Korhonen ehättivät kotipesään ja Jymylle 7–2. Roope Korhonen (Kalle Kuosmanen) ja Valtteri Luoma (Matti Saukko) löivät vielä juoksut ja ottelu eteni Supervuoropariin. Jymy varmisti tässä vaiheessa runkosarjan kolmossijan itselleen.

Jotta aivan kaikki kortit olisi käännetty ennen pudotuspelejä, violetit halusivat testata vielä, onko Supervuoron aloittaminen ulkoa kannattavaa tiukassa pelissä. Vastaus myös saatiin. Ei ole. KPL pelasi jälleen vahvan vuoron ja Kivipelto löi neljännen kerran ottelussa Vartaman kotipesään, jälleen vastustamattomalla välilyönnillä. Lopullinen niitti oli Teemu Nikkasen kolmosluukusta lyömä kunniajuoksu, edellä kotiin Iiro Nokkala. Jymy pääsi yrittämään kertaalleen kotiutusta, mutta Jasperi Luoman ottama koppi ja polttoheitto päättivät pelin.

Jymyn parhaat olivat sisällä hienosti pelanneet Villet Kotro (0+4, kl 5/5) ja Viita (1+1/2, kl 7/11). Joni Rytkönen onnistui jokerina lyöntipelissään (kl 6/7) ja Kalle Kuosmanen poltti kahdeksan etenijää ulkopelissä. Parhaaksi ulkopelaajaksi valittiin kuitenkin voittajajoukkueen varmaotteinen Jasperi Luoma (viisi tehtyä paloa).

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn puolivälierävastustajaksi selvisi myös kierroksen aikana Joensuu, joka jäi Hyvinkään taakse hävittyään Kempeleessä. Ottelusarja JoMaa vastaan alkaa perjantaina Marjex Stadionilla klo 17:30. Liput tulevat myyntiin keskiviikon aikana osoitteeseen: www.jymykauppa.fi.

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Inka Kivelä