Jymylle taisteluvoitto alkukankeuden jälkeen

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 2-1 (4-5, 5-3, 1-0)

Ottelun tilastot

Runkosarjan loppu häämöttää, kun Pattijoen Urheilijat saapuivat runkosarjan viimeiseen paikalliskamppailuun Jymyn vieraaksi Hiukkaan. Jymy nousi kankean alun jälkeen lopulta voittoon jopa varsin syksyisessä säässä!

Jymyn alku ei ollut hääppöinen. Pattijokiset rakentelivat tilanteen ja ensimmäiset juoksut hyvillä lyönneillä, mutta kolmas syntyi harhaheitolla. Kolmen juoksun karkumatka oli vahva osoitus vierailijoiden iskukyvystä.

Jymyn kaksi ensimmäistä sisävuoroa oli kehnoja, mutta kolmannessa tahti muuttui koko ottelun kannalta merkittävästi. Joskin Jymyn kannalta ikävää oli, että toisessa vuorossa oli annettu kaksi juoksua räpylävirheiden seurauksena. Jymy iski neljännen tasoittavalla vielä vahvan loppukirin, mutta yhden palon tilanne tukehtui lopulta Timo Kallion oivallukseen polttaa tappikumuralla kärkkymään lähtenyt etenijä kolmoselta ja samalla paloi takaetenijä kakkoselta.

Toisella jaksolla Jymy jatkoi sisällä vahvasti iskien kaksi juoksua tauluun. Jakson edetessä vierailijat tulivat paremmin mukaan peliin ja tasoittivatkin ottelun jo kertaalleen, mutta tiukassa paikassa neljännen aloittavalla Jymy iski vakuuttavasti kolme jaksovoiton turvannutta juoksua pattijokisten ulkokentästä vastustamattomilla sivalluksilla.

Jymyn peli heräsi ensimmäisen jakson lopulla.

Supervuoroparissa Jymyn lyöntivuoro oli tyrehtyä, mutta Antti Korhosen lölliäinen tippui kuin tippuikin väliin ja sirvahti hieman kopparilta. Etenijätilastoa johtava Joni Rytkönen hoksasi hetkensä tulleen ja karkasi samalla vauhdilla kolmoselta kotiin. Pattijoki ei saanut tarvittavan kliinistä taittolinjaa ja näin Jymy karkasi johtoon.

Enempää juoksuja ei kuitenkaan Jymyn sisävuorolla nähty ja ulkopelaaminen oli sitten taattua Jymy-laatua. Kaksi sarjapistettä jää Hiukkaan.

– Ensimmäisellä jaksolla hyvien lyöntien jälkeen meidän ulkopeli hieman lamaantui ja samalla tuli räpylävirheitä. Iso parannus tehtiin kuitenkin jo ensimmäisen jakson lopulla, minkä jälkeen oltiin ratkaisevilla hetkillä kovia, Jymyn ykköspalkittu Niilo Piiponniemi kommentoi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyllä on jäljellä kolme matsia runkosarjaa, joista kaksi pelataan vieraissa. Nuo pelit tehdään tuplareissun voimin, kun joukkue kohtaa torstaina Kempeleen Kirin ja perjantaina Seinäjoen JymyJussit.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jussi Korhonen