Jymylle tappio supervuoroparissa – Toni Kohoselle uran 800:s lyöty

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy 2-1 (5-4, 0-5, 3-1)

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus

Kiteen Pallo aiheutti Jymylle kauden ensimmäisen tappion. Railakkaalla lyöntipelillä otteluun hyökänneet kiteeläiset iskivät ensimmäisen jakson alun sisävuoroihin kaksi kunnaria. Jymy onnistui nousemaan siipirikkoisena yhden juoksun päähän, mutta jakso päättyi lopulta kotijoukkueen juoksun voittoon.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Jymyn kokoonpanosta putosi niin Niko Korhonen kuin Nikoa ensiksi tuuraamaan jokeripaidasta tullut Antti Hartikainen.

– Antin ja Nikon tilanne selviää seuraavien päivien aikana jatkotutkimuksissa, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Ensimmäisellä jaksolla Jymyn kirin ollessa täydessä käynnissä nähtiin myös rajapyykin ylitys, kun Toni Kohonen löi 800:n juoksun miesten Superpesiksessä.


Toni Kohonen nousi kahdeksantena pelaajana yli 800 juoksua lyöneiden kerhoon.

Toisella jaksolla nähtiin kymmenen miehen Jymy

Jymy pelasi toisella jaksolla mallikasta sisäpeliä, kun ottaa huomioon, että rosterissa oli enää 10 pelaajaa.

– Kyllähän se vaikeuttaa peluutusta, kun käytössä on enää kymmenen pelaajaa. Samalla toisaalta tuntui myös, että sisäpeli pyöri paremmin kuin aiemmissa alkukauden otteluissa.

– Läpilyöntejä lukuunottamatta ulkopelikin oli hyvällä tasolla, vaikka pakka menikin aika uusiksi loukkaantumisten myötä, Komulainen analysoi.


Antti Kiiskinen pääsi tuulettamaan kunnaria Rantakentällä.

Supervuoroparin aloittavalla Jymy rakenteli yhden juoksun, mutta tasoittavalla Kitee iski läpilyönnin seurauksena taululle kolme juoksua ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

– Tänään nähtiin ihan mallikkaita pesislyöntejä. Tuntui, että saatiin sisäpeliäkin jo rullaamaan paremmin, mutta sitten teimme ottelun ratkaisun kannalta pari merkittävää ulkopelivirhettä, viisi juoksua ottelussa lyönyt Roope Korhonen kommentoi.


Toisella jaksolla ulkokentällä viiletti myös lyöjäjokerina normaalisti viihtyvä Lauri Rönkkö.

Jymyn kausi jatkuu tulevana sunnuntaina kotiottelulla Hiukassa. Vierailulle saapuu vahvan alkukauden pelannut Pattijoen Urheilijat. Ottelu alkaa klo 16:00. Tervetuloa!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen