Jymylle toinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Ulkopeli oli päivän sana, kun Sotkamon Jymy nollasi finaalivastustajansa ja otti toisen voiton loppuottelusarjassa Vimpeliä vastaan Saarikentällä jaksoin 2-0 (2-0, 5-0). Suomen mestaruus on nyt ensimmäisen kerran Jymylle katkolla heti sunnuntaina 8.9. Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla klo 16.

Jymyn kapteeni ja ykköspalkittu Jani Komulainen ylisti joukkueensa ulkopelaamista.

– Pelattiin tänään yksi minun pelihistorian parhaista peleistä, kontrolloimme peliä koko ajan. Sisällä pelasimme hyvin ja ennen kaikkea ulkopeli oli jäätävää tänään.

Saarikentän tämän kauden ennätysyleisö (4371 katsojaa) ei onnistunut tällä kertaa mylvimään omiansa voittoon, sillä jo Vimpelin ensimmäinen sisävuoro antoi omituisen osviitan ottelusta: Muutaman lyöjän jälkeen taululla oli kolme paloa ja juoksut jäivät syntymättä. Kun Sotkamo sai vielä hieman onnekkaasti sisävuorollaan vapaataivaljuoksun Hannu Huuskoselta ja toisessa vuorossa lisäsi johtoaan Toni Kohosen mallikkaalla pussinpohjalyönnillä, laski henki niin Vimpelin pelaajistossa, kuin yleisössäkin.

– Neljä lyöjää, kolme paloa ja ulos ja sitten väärillä juoksu. Jotenkin siihen yhteen vuoroon loppui meidän peli-ilme, Vimpelin pelinjohtaja Jussi Järvinen kiteytti.

Jani Komulainen pelaa loistavaa loppuottelusarjaa. Miehen tehot kahdessa ottelussa ovat nyt neljä lyötyä, kaksi tuotua ja 20 kärkilyöntiä.
Jani Komulainen pelaa loistavaa loppuottelusarjaa. Miehen tehot kahdessa ottelussa ovat nyt neljä lyötyä, kaksi tuotua ja 20 kärkilyöntiä.

”Saimme hallinnan tunteen”

Tiukempaa toista jaksoa odottaneet joutuivat pettymään, sillä kotijoukkueen päät retkahtivat alaspäin jo ensimmäisen vuoron jälkeen. Immo Rautiaisen komea kumura toi jakson avausjuoksun ja toinen lipesi Jymylle harhaheitolla, kun Roope Korhonen pinkoi kakkospesältä suoraan kotipesään polttoheiton lentäessä harhaan kolmospesältä.

Huomionarvoinen seikka Vimpelin juoksuitta jäämisen lisäksi oli se, että joukkue sai aikaiseksi koko ottelussa ainoastaan kuusi kolmostilannetta. Tässä ehdottomana arkkitehtina toimi Jymyn lukkari Toni Kohonen, jonka kiero syöttötyöskentely ja oikea-aikaiset taktiset väärät sekoittivat Vimpelin sisäpelin totaalisesti.

– Ensimmäisten vuorojen ulkopelit olivat tärkeitä, pääsimme ottamaan ratkaisevat lyönnit pois ja saimme hallinnan tunteen peliin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tiivisti.

Suomen mestaruus on nyt ensimmäisen kerran Jymylle katkolla heti sunnuntaina 8.9. Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla klo 16.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus linkittyy tällä kertaa suoraan Vimpelin Vedon YouTube-kanavalle.

Alla olevassa videossa kovia kokeva Jimi muistuttaa katsojia saapumaan ajoissa katsomoon kolmanteen loppuotteluun!

-AH