Jymylle voitto kotiutuslyönneillä finalistien kohtaamisessa

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 1 – 2 (6-5, 5-9, 1-2)
Tilastot raportin lopussa

Kuopiohallissa nähtiin eilen railakasta pesäpalloa, kun Jymy ja viime syksyn finaalisarjavastustaja Joensuun Maila ottivat mittaa toisistaan myöhäisillan kohtaamisessa.

Oranssista joukkueesta esiintyi edukseen erityisesti viikko sitten 19 vuotta täyttänyt Konsta Kurikka, jonka myös karjalaisten viuhkamies, sotkamolaisille erittäin tuttu Mikko ”Doksa” Korhonen totesi olevan hyvässä lyöntikunnossa. Kurikka sivalsi peräti neljä juoksua ja keräsi Joni Rytkösen (9) jälkeen kentän toiseksi korkeimman kärkilyöntimäärän, seitsemän, johon ylsi myös 10 kertaa kentälle yrittänyt kärkimies Niilo Piiponniemi. Kalle Kuosmanen liikkui puolestaan varmaeleisesti polttolinjassa ja poltti piiskakädellään vaihtotilanteissa.

Jymy oli liikkeellä ykkösmiehistöllään, kun Roope Korhonen ja Ville Väliaho pelasivat harjoituskauden ensimmäisen ottelunsa. Joensuun riveistä puuttuivat toipilaat Antti Hartikainen ja Simo Vainikainen, mutta joukkue näytti iskukykynsä pelin alussa puhkoen Jymyn ulkokenttää läpilyönneillä. Joensuu oli parhaimmillaan neljän juoksun karkumatkalla avausjakson alussa, mutta Jymy pääsi ottelun edetessä yhä paremmin mukaan ja tasoitti jakson Kurikan, Antti Korhosen, Niko Korhosen, Lauri Rönkön ja Matias Litmasen lyönneillä. JoMan ykköshevonen, Juha Puhtimäki, kuitenkin sivalsi hallitseville mestareille jaksovoiton tuoneen juoksun laittomalta haiskahtaneella 2-rajaleikkeellä. Jymyn kaksi tasoitusyritystä jäivät tuloksettomiksi.

Toisen jakson alkuun joukkueiden sisäpeli sakkautui eikä kolmostilanteita nähty ennen oranssipaitojen kolmatta sisävuoroa. Roope Korhonen ei avausjaksolla saanut otetta Joensuun takatilannepelaamiseen, mutta toisella jaksolla hän jätti kuvioinnit omaan arvoonsa ja paukutti neljä juoksua. 2-rajaleikkeellä aukesi Jymyn lyöntipeli ja Kurikan säestäessä komeilla pommeilla pääsi Jymy peräti 9-0-johtoon ennen Joensuun viimeistä sisävuoroa. Siinä koko jakson sivussa ollut Aleksi Rautiainen onnistui yllättämään takakentän. Kuopiohallin avaran tilan mahdollistaessa hallipeleissä harvinaisen kunniajuoksun sai Joensuu neljä lohdutustikkiä. Jymy kuitenkin selvitti jatkopainostuksen.

Halliajan lähestyessä loppuaan joukkueet pelasivat ratkaisuksi kotiutuslyöntikisan. Rautiainen löi Konsta Piirosen sisään ensimmäisessä parissa, mutta Jymy torjui loput yritykset. Sotkamolaiset tarvitsivat vain kaksi paria, joissa Antti Korhonen löi näpyllä Piiponniemen kotiin ja Roope pommitti vielä kertaalleen keskeltä takaa läpilyönnin, jolla Rytkönen toi voittojuoksun. Jymylle siten voitto kauden ensimmäisestä kohtaamisesta 2 – 1. 3-tilanteet kirjattiin Jymylle 27-17.

Pelinjohtaja Jani Komulainen oli tyytyväinen joukkueensa komeaan lyöntipeliin ja näki myös ulkopelaamisen parantuneen alun hankaluuksien jälkeen hyvälle tasolle.

– Hallien pinnat ovat erilaisia, ja vaikka Kuopiossakin on useaan kertaan pelattu, vaati tottuminen pallon liikkeeseen oman aikansa.

Komulainen pohdiskeli neljän harjoituspelin ja niistä saatujen oppien antavan Jymylle hyvät eväät kahden viikon kuluttua koittavaan halli-SM-karsintaan, jossa Ouluhallissa vastustajina ovat Kempeleen Kiri ja vahvistunut Pattijoen Urheilijat.

Ottelun tilastot:

Monikameralähetys ottelusta on nähtävissä Ruutu Urheilussa.

Teksti: Juuso Hyvönen
Artikkelikuva: Olli Korhonen