Jymylle voitto rautaisella ulkopelillä ja läpilyönneillä

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 0-2 (0-4, 1-5)

Ottelun tilastot

Perjantai-iltana Kempeleen Autofix1.com Areenalla mainiossa aurinkoisessa kelissä lähes 1600 katsojan seuratessa Jymy kohtasi tutun vastustajan, Kempeleen Kirin. Tutun sekä talvella pelattujen harjoituspelien kautta että myös joukkueen kokoonpanosta löytyvien viiden sotkamolaistaustaisen pelaajan ja pelinjohtajien myötä.

Oransseissa pelanneet kainuulaiset saivat kolmannen kerran kaudella vastustajan sisäpelin hyydytettyä alle kymmeneen kolmostilanteeseen (7). Kempeleen kenttä mielletään ahtaaksi, mutta sotkamolaiset osoittivat, että se soveltuu myös läpilyöntipeliin ja iskivät ottelussa kolme kertaa pallon maisemiin useamman juoksun arvoisesti. Myönnettäköön tosin, että kahdessa näistä isäntien ulkopeli ei toiminut optimaalisesti.

Roope Korhonen vei hutunkeiton seitsemännen kerran tälle kaudelle ja Jymy valitsi aloittavan sisävuoron. Ensimmäiset hyökkäykset jäivät molemmilta tunnusteluiksi, mutta toisessa vuorossa vieraat ratkoivat jakson. Kalle Kuosmanen löi viistolla itsensä ykköspesälle ja Joni Rytkönen pomputti hänet kakkoselle. Seuraavaksi Ryde sijoitti pallon kolmospuolen jatkeelle riittävän lähelle pesää, että 3-koppari Juhani Ojala ehtinyt katkaisemaan ja peliväline painui nurmikolle. Tuloksena oli 1+1 juoksua, mutta tilanne olisi ollut tiukempi, jos ensimmäinen taittoheitto ei olisi mennyt ohi välimiehestä. Lyönti oli kuitenkin upea. Hyvin nopeasti sotkamolaiset pääsivät pyörittämään jatkuvia ajoja, joista ensimmäisen kotiutuspienen KeKi-lukkari Jani Lassila haki, mutta seuraavaksi Roopen veto kajahti maisemaan samasta paikasta kuin Rytkösen hetkeä aiemmin. Topi Korhonen ei syöksystä huolimatta ehtinyt katkaisemaan, mutta tällä kertaa harjoittelun myötä taittoheitto osui kohdalleen eikä kenttä tyhjentynyt kokonaan. Kaksi juoksua kuitenkin Niilo Piiponniemen ja Niko Korhosen tuomina. Jatkoajoista tuloksena laiton ja kärpänen, mutta Jymy johti vahvasti neljällä.

Ryde pääsi tuulettamaan kunnariaan!

Kempeleen tasoittavalla Sami Haapakoski kiidätti Sebastian Lahtea kaksi pesänväliä ja isäntien ensimmäinen kolmostilanne näki päivänvalon. Antti Korhosen keskikumura osui kohdalleen, mutta Jussi Korhonen viskasi pallon vihaisesti takaisin eikä kolmatta väliä lyhyellä huililla juosseella ja myöhään lähteneellä Lahdella ollut mahdollisuuksia. Kempele ei loppujaksolla saanut kuin yhden lisätilanteen. Kolmas vuoro oli molemmilla ohivuoro ja neljännessä Roope yritti kahdesti linjasta viimeisenä lyöjänä tuloksetta. Neljännen tasoittavalla Antti Korhonen löi kahden palon ajoon, mutta Aapo Komulainen sotki lyöntivuoron ja kenttä tyhjeni koppiin.

Toisen jakson alussa KeKin hyökkäys tuotti tulosta. Komulainen pääsi jälleen kiinni Antti Korhoseen, mutta pesät tulivat uudelleen täyteen harhaheitolla. Matti Korhosen ensimmäinen lyönti takatilanteeseen oli keskikumurayritys, jolla Aatu Saastamoinen irtosi kolmoselta. Ville Kotro katkaisi linjassa mutta joutui heittämään taka-askeleiden kautta ja isäntien juoksutili aukesi täpärästi. Toisen lyöjäjokerin Tommi Piiraisen pudotuksesta takakentälle Jussi Korhonen poltti Haapakosken kotipesään.

Jymy vastasi tasoittavalla. Niko Korhosen lyöntivuorolla ennakkoon mietityt kudit tuottivat tulosta: Korhonen löi KeKin pomppusumputusta vastaan vaihdon auki olleesta keskisaumasta ja ykköskolmostilanteen yllätysotossa pomputti keskelle eikä Kalle Kuosmasella ollut vaikeuksia ehtiä: 1–1. Jatkoja oranssit eivät saaneet. Onni Määtän vietyä Teemu Isoketoa kaksi pesänväliä oli Haapakoskella yhden palon ajolähtö, mutta viistari meni kopiksi Juho Keinäselle ja Saastamoisen oltua samalla ykköseltä irti loppui vuoro siihen. Jymy jäi tasoittavalla ilman tilannetta, kun Niko Korhonen esti vaihtolyöntinsä jälkeen ykköselle edetessään Lassilaa ja lyönnit pyöriteltiin perälle.

Aapo Komulainen saalisti jälleen kerran eniten tehtyjä paloja jymyläisistä.

Kempeleen kolmaskin yritys jäi Jymyn ulkokentän hampaisiin. Kolmannen tasoittavalla ykköskärki teki tilanteen ja Niko Korhosella oli uudestaan merkit päällä, mutta serkkunsa Topi teki yrityksestä ristin. Komulaisen lyötyä ajot päälle otti Jymy aikalisän ja Roope Korhonen asteli esiin. Kierteinen lyönti kakkospuolelle väliin ja Tommi Koiviston epäonnistuttua vastaantulossa kenttä rullasi neljän juoksun edestä tyhjäksi. Kauden ensimmäinen ja uran 67. kunniajuoksu Roopelle, joka sai 30 lyötyä täyteen tälle kaudelle. Kaksi jatkoajoa eivät tuottaneet lisäpinnoja, mutta ottelu oli ratkennut.

Oranssipaitojen ulkopeli oli loppuun asti vahvaa, eikä Kempele saanut tilannetta viimeisessäkään vuorossa. Jymylle siten kauden neljäs kolmen pisteen voitto. Yhdeksästä pelistä joukkue on kasannut 17 pistettä.

Pokaalit veivät kunnarit sivaltaneet Roope ja Rytkönen. Aapo Komulainen ansaitsi parhaan ulkopelaajan palkinnon. Vaihtolyönneissään erehtymätön Onni Määttä oli Kempeleen ykköspalkittu ja toiseksi eniten kärkkäreitä kasannut Sami Haapakoski oli kakkonen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn seuraava ottelu on sunnuntaina Marjex Stadionilla eilen sarjajohtaja Vimpelin kaatanutta Pattijokea vastaan klo 16. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Matsin jälkeen uimarannan puolella järjestetään Hiukka Laulaa -tapahtuma noin klo 19 alkaen. Laulattajina ovat Aikakoneesta ja menestyksekkäästä soolourastaan tuttu Sani sekä paikallista osaamista edustava Clipper Band. Tervetuloa mukaan laulamaan tuttuja kappaleita upealle Hiukan uimarannalle!

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen