Jymyltä kahdeksan pelaajaa miesten Itä-Länteen

Miesten pesäpallon Itä-Länsi-ottelussa ovat tänä vuonna vastakkain kokeneet joukkueet. Keskimäärin arvo-ottelija pelaa kuudennen Itä-Läntensä Hyvinkäällä sunnuntaina 14.7. Mukana on ensikertalaisiakin, joista Kiteen Jussi Hurskaisen ja Seinäjoen Paavo Pellon lisäksi nousevat valokeilaan A-juniori-ikäiset nuoret supertähdet Mikko Kanala (Vimpelin Veto) ja Niko Korhonen (Sotkamon Jymy).

Jo yleisöäänestyksessä selvisi, että Hyvinkään arvo-ottelu jää takuuvarmasti historian lehdille. Sotkamon Toni Kohonen pelaa kaikkien aikojen ensimmäisenä pesäpalloilijana 17. miesten Itä-Länsi-ottelunsa. Aiemman ennätyksen Kohonen jakoi Eino Kaakkolahden ja Mauri Pyhälahden kanssa.

Ottelun kolme kokeneinta pelaajaa pukevat Idän paidan päälleen. Kohosen lisäksi Sotkamon Jani Komulaiselle Itä-Länsi on 12:s ja Kiteen Sami Partaselle 11:s.

Peräti kahdeksan Sotkamon Jymyn pelaajaa valittiin Idän joukkueeseen. Nup pelaajat ovat Kohosen, Komulaisen ja Niko Korhosen lisäksi Antti Hartikainen, Roope Korhonen, Aki Orava, Immo Rautiainen ja Kosti Rautiainen.

Päivä tulee olemaan tunteikas myös Sami Haapakoskelle, joka palkittiin kentän parhaana ensimmäisessä arvo-ottelussaan nimenomaan Hyvinkäällä 2004. Haapakoski pelaa nyt 10. Itä-Läntensä muistojen Pihkalassa.

Lännen miesten pelinjohtajana toimii kotikentällään Tahkon Pasi Virtanen, kuten Hyvinkään edellisessäkin arvo-ottelussa 2004. Idän viuhkavelho Mikko Kuosmanen oli samassa ottelussa mukana pelaajana.

A-poikien Itä-Lännessä miesten Superpesiksen avainpelaajia

Itä-Länsi-viikonloppuna pelataan kaiken kaikkiaan viisi tähdistöottelua Hyvinkäällä 12.-14.7. Miesten ja naisten lisäksi kohtaavat maailman parhaat A- ja B-pojat sekä B-tytöt omissa arvo-otteluissaan.

Mukana on useita Superpesiksen tähtipelaajia. B-poikien tunnetuimpia arvo-ottelijoita ovat Sotkamon Topi Korhonen, Jyväskylän Ville Kotro ja Hyvinkään Valentin Ikonen.

A-poikien ottelussa suuremmalla osalla pelaajista on kokemusta miesten Superpesiksestä. Kentällä nähdään avauskokoonpanon lukkareista Alajärven Janne Heimonen, Koskenkorvan Henri Itävalo ja Kouvolan Joni Rytkönen. Kokeneimpia pääsarjapelaajia ovat Kiteen Topi Hurskainen ja Juhani Myyryläinen, Hyvinkään Teemu Nikkanen, Vimpelin Matias Rinta-aho, Koskenkorvan Tuomas Tuohisaari sekä Sotkamon Jere Vikström.

Miesten, A-poikien ja B-poikien Itä-Länsi-pelaajat