Jymyn hallikausi huipentuu Karra-trophyyn

Vaikka joku voisi kuvitella Superpesisjoukkueen talvikauden huipentuman sijaitsevan Halli-SM -lopputurnauksen kohdalla, on Sotkamon Jymyn hallikauden varsinainen kirsikka kakun päälle nyt jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Karra-trophy -kilpailu, jossa joukkueen jäsenistö mittelee toisiaan vastaan erilaisissa kuntoa ja lajitaitoja mittaavissa lajeissa.

Vaikka kyseessä vaikuttaisikin olevan leikkimielinen joukkueen sisäinen kisailu, on titteli pelaajalegenda Kari Hakkaraisen mukaan nimetyn kilpailun voittajana himoittu. Viime keväänä voittajaksi päätyi tiukan loppukirin myötä Antti Hartikainen, joka kruunattiin kauden jälkeen myös vuoden pesäpalloilijaksi.

– Perinteitä kisalla on jo melkoisesti ja kun menneitä voittajia katsoo, niin aikamoinen lista sinne mahtuu kovia pelimiehiä ja vuoden pesäpalloilijoita. Se saa haluamaan kilpailun voittoa, Hartikainen kertoo.

Antti Hartikainen on kaapannut Karra Trophyn voiton itselleen peräti kolme kertaa.
Antti Hartikainen on kaapannut Karra-trophyn voiton itselleen peräti kolme kertaa. Seuraavaksi eniten kilpailun voittoja on Jani Komulaisella (2).

Karra-trophyn kirjava lajisto osoittaa myös, että vahingossa voitto ei kenenkään tilille mätkähdä.

– Karran mukaan kun tämä on nimetty, niin sekin osaltaan kertoo, että monipuolista pelaajaa tässä haetaan taidon, fyysikan ja henkisen kantin kannalta, Antti muistuttaa.

Kamppailu kisan voitosta on ollut välillä jopa hengästyttävän jännittävää. Vuosien saatossa ollaan nähty yllätyksiä, viime hetken nousuja takaa ohi, eikä skandaaleiltakaan ole vältytty. Viime keväänä puhetta herätti kyykkytulosten mitätöiminen, joka oli osaltaan kiharoittamassa voittotaistoa kilpailun viimeisinä päivinä, juuri ennen pudotuspeleihin siirtymistä.

Tänä vuonna ennakkosuosikkeja on peräti kolme kertaa kilpailun voittaneen Hartikaisen mukaan vaikea ennustaa.

– Selkeitä suosikkeja on vaikea sanoa. Kunhan pudotuspeleihin pääsee, niin silloin kaikki on mahdollista, sillä siitä porukasta jokainen on voittajaehdokas, Hartikainen ounastelee.

Kaikkiaan 11. Karra-trophy -kilpailu alkaa tänään. Kisa jatkuu ensi viikolle ja huipentuu 17.4. finaalipäivään.

Karra-trophy -voittajat kautta aikain

Jarkko Kokko (2004), Jani Komulainen (2005, 2012), Mikko Kuosmanen (2006), Roope Korhonen (2007), Mikko Korhonen (2008), Antti Hartikainen (2009-2010, 2013) ja Jere Vikström (2011).

-AH