Jymyn harjoitusrinki kasassa – mukana 16 nimeä

Sotkamon Jymyn harjoitusrinki talviharjoituskautta 2014 varten on nyt koossa. Jymy lähtee tammikuussa alkavaan yhteisharjoituskauteen tällä harjoitusryhmällä. Mukaan kuuluu yhteensä 16 pelimiestä, johon lukeutuvatkö sopimuspelaajat (Saku Hakkarainen mukaan laskettuna), sekä kaksi syksyn training campista mukaan nostettua toistaiseksi sopimuksetonta pelaajaa: Lauri Rönkkö ja Valtteri Kiiskilä.

– Molempien vahvuus on sisäpeli, jota kautta he tulevat taistelemaan peliajasta, kuvailee Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kaksikkoa.

– Lauri Rönkön vahvuus on lyömisessä ja kotiuttamisessa, jossa hän onnistui hyvin viime kesänä ykköspesiksessä. Valtteri Kiiskilä on taas fyysisiltä ominaisuuksiltaan Niko Korhosen ja Niilo Piiponniemen kaltainen kaveri, jolla on mahdollisuus tuoda jalkoja joukkueeseen.

Rönkkö on Kajaanin Pallokerhon kasvatti ja hän pelasi viime kaudella Sotkamon Jymyn ykköspesisjoukkueessa 20 ottelua lyöden 30 (1+29) juoksua, minkä lisäksi hän pääsi pelaamaan neljä ottelua myös Miesten Superpesistä onnistuen kotiuttamisessa neljä (0+4) kertaa. Kiiskilä on Reisjärven Pilkkeen kasvatti ja viime kaudella hän pelasi Haapajärven Pesä-Kiiloissa Ykköspesistä 11 ottelua tehoilla tuoden 8 juoksua ja merkauttaen tililleen 26 kärkilyöntiä.

Joukkueen valmennuksesta vastaa Mikko Korhonen ja Toni Kohonen. Viikonloppuisin valmennusapuna on myös Tuomas Nissinen, joka vastaa tämän lisäksi muiden joukkueiden scouttaamisesta ja tilastoinnista.

– Pelaajistosta Kosti Rautiainen ja Janne Hyvönen ovat muilla paikkakunnilla arkena opiskelemassa, muu porukka asuu tiiviisti Sotkamossa. Saku Hakkarainen osallistuu arkipäivinä muihin harjoituksiin paitsi leirityksiin vaikka onkin Kiteellä vuokralla, Korhonen selventää.

Seuraavan kerran joukkue leireilee tammikuun 4.-6. päivä. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan Helmikuun 7. päivä Oulussa Pattijokea vastaan ja viikko siitä eteenpäin pelataankin jo Halli-SM -alkuturnausta.

Rönkkö oli pätkäyttää kunnarin heti ensimmäisessä Superpesisottelussaan Kouvolassa viime kesänä.

Lauri Rönkkö (kuvassa oikealla) oli pätkäyttää kunnarin heti ensimmäisessä Superpesisottelussaan Kouvolassa viime kesänä.

Jymyn harjoitusrinki

Hakkarainen Saku s. 1994 (Vuokralla Kiteellä)
Hartikainen Antti s. 1985
Hyvönen Janne s. 1992
Kiiskilä Valtteri s. 1995
Kohonen Toni s.1976
Korhonen Niko s. 1992
Korhonen Roope s. 1981
Korhonen Topi s. 1996
Määttä Onni s. 1995
Piiponniemi Niilo s. 1991
Rautiainen Immo s. 1987
Rautiainen Kosti s. 1987
Rönkkö Lauri s. 1994
Tervo Joni s. 1993
Tuikka Markus s. 1993
Vikström Jere s. 1993

Valmennustiimi

Korhonen Mikko
Kohonen Toni
Nissinen Tuomas

-AH