Jymyn harjoitusryhmä julkaistu – Ovatko he tulevaisuuden pelimiehiä?

Sotkamon Jymyn Superpesisjoukkueen harjoitusryhmä tulevalle talvelle on julkaistu. 16 pelaajan ryhmä tulee luonnollisesti elämään talven myötä ja pelinjohtaja Mikko Kuosmasen mukaan se tulee kapenemaan 12-13 pelaajaan keväällä Karra Trophyn jälkeen.

– Valinnathan eivät aina kohdistu sen hetkiseen tasoon vaan siihen, että nä valitut pelaajat sopivat tiettyihin rooleihin tulevaisuudessa ja kenties jopa lyhyelläkin aikavälillä, Kuosmanen selventää.

– Jymyn menestysputki pohjautuu mielestäni osaltaan siihen, että ollaan osattu katsoa parin vuoden päähän pelaajavalinnoissa, hän jatkaa.

Kuosmasen mukaan kahdentoista pelaajan kohdalla valinta oli hyvin selkeä. Neljää nuorempaa pelimiestä ja heidän valintaansa Kuosmanen analysoi alla. Muut harjoitusryhmään kuuluvat pelaajat löydät jutun alaosasta.

Kalle-Tapio Huusko – Isot saappaat tarjolla

Syntymäaika: 26.2.1999

– Kalle-Tapio pääsi jo viime vuonna loppupeleissä näyttämään osaamistaan, mutta ei missään nimessä siinä roolissa, missä on vahvimmillaan.

– Kalle-Tapio on taitava vaihtolyöjä ja tulevaisuudessa kova kotiuttaja, mutta ennen kaikkea meillä on seuran puolelta odotukset, että Kalle-Tapio on Kohosen seuraaja. Siksi on tärkeää, että hän imee vaikutteita Tonin pelitavasta ja työskentelystä.

Kalle-Tapion tyylinäyte menneen syksyn toisesta finaaliottelusta.

Kalle-Tapion tyylinäyte menneen syksyn toisesta finaaliottelusta.

Roope Haapsalo – Potentiaalia huippukotiuttajaksi

Syntymäaika: 18.7.1997

– Roope pelasi jo viime vuonna muutaman pelin Superpesistä (neljässä pelissä kolme lyötyä ja poikien Superpesiksessä 17:ssä pelissä 3+51 lyötyä toim. huom.), mutta täytyy muistaa, että kotiuttajat kypsyvät myöhemmin kuin muut. Huippukotiuttajia on aika vähän, kotiuttaminen on pesäpallon vaikein tilanne.

– Totutusti kovalla odotusarvolla kasvavat pelaajat ovat pitkään mukanamme joukkueen harjoittelussa, mutta pelimäärä ja lyöntimäärä pitää samalla turvata isosti. Se ei tapahdu vielä välttämättä Jymyn joukkueessa ensi kesänä.

Roope Haapsalo tarkkana kaarella.

Roope Haapsalo tarkkana kaarella.

Jere Kemppainen – Musta hevonen

Syntymäaika: 19.5.1996

– Jerellä on historia Sotkamon Urheilulukiossa. Oulun seudulla hän ei aivan iskenyt läpi ja oli loukkaantumisia, mutta nyt hän palasi tänne opiskelemaan liikunnanohjaajaksi. Jere on potentiaalinen etenijäjokeri ja hänen lajitehokkuutensa (juoksu- ja heittovoima) on todella hyvä. Hän saattaa olla vielä musta hevonen tässä kamppailussa.

– Jeren kohdalla pitää turvata oikea sarjataso ja pelimäärä. Nyt ei kannata liikaa miettiä missä pelaa, vaan että tulee hyviä päiviä putkeen ja pysyy terveenä. Tekemisen kautta.

Jere Kemppainen pelasi kesällä 2016 Ykköspesistä Muhoksen Pallo-Salamoissa.

Jere Kemppainen pelasi kesällä 2016 Ykköspesistä Muhoksen Pallo-Salamoissa. Kuva: Iina Heikkinen

Oskari Lukkari – Nuori yllättäjä

Syntymäaika: 2.11.1999

– Oskari on varmaan yllättävin valinta tähän rinkiin. Hänellä on vahva syksy takana ja myös mahdollinen rooli joukkueessa ensi kaudella.

– Oskari on vahva ja nopea etenijä, jolla on potentiaaliset 0-tilannelyönnit, eli kamppailee etenijäjokerin paikasta. Ensi kesänä hän tulee pelaamaan isolla pelimäärällä A- ja B-pojissa sekä Suomensarjassa. Ei tulla missään nimessä vuokraamaan.

Oskari jämynä.

Oskari jämynä joukkuekuvassa.

SuperJymy 2017 harjoitusryhmä:

1. Toni Kohonen
2. Roope Korhonen
3. Antti Hartikainen
4. Kosti Rautiainen
5. Immo Rautiainen
6. Niko Korhonen
7. Niilo Piiponniemi
8. Markus Tuikka
9. Jere Vikström
10. Saku Hakkarainen
11. Onni Määttä
12. Topi Korhonen
13. Jere Kemppainen
14. Roope Haapsalo
15. Kalle-Tapio Huusko
16. Oskari Lukkari

Jymy leireilee ensi viikolla, jolloin muun muassa valitaan uusi kapteenisto. Tunnelmia leiriltä on tiedossa!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen, Antti Haapasalo, Iina Heikkinen, Juuso Hyvönen