Jymyn leiriviikonloppu huipentuu halli-SM-lopputurnaukseen

Valmistautuminen lauantaina pelattavaan halli-SM-lopputurnaukseen on Jymyn osalta alkanut jo tänään torstaina, kun joukkue aloitti leirityksen, jonka huipentumana Joensuussa pelattava turnaus toimii. Harjoittelu on pelinjohtaja Mikko Korhosen mukaan sujunut suunnitellusti.

– Olemme tehneet perusharjoituksia, testanneet ja nyt torstaina palaamme lyhyeltä omatoimijaksolta ja pidämme leirin ennen Joensuuta. Tämä on eräänlainen talvikauden huipentuma joukkueen osalta, Korhonen kertoo.

Kiharaiset alkuturnaukset saivat aikaan sen, että talven 2013 hallifinalistit Vimpeli ja Sotkamo (hallimestari 2013) kohtaavat toisensa jo lauantaina alkulohkoissa. Kolmas joukkue tässä lohkossa on Hyvinkään Tahko. Vastustajat ovat Korhosen mukaan joukkueelle ”tuttuja”.

– Tahko on tälle talvelle kerran jo kohdattu livenä ja Vimpeli on tuttu monien vuosien ”yhteiselon” myötä, joten lopulta nämä joukkueet ovat kaikista vastustajista tutuimmat, Korhonen huomauttaa.

– Ensimmäinen peli Vimpeliä vastaan takaa sen, että porukka on kyllä valmis turnaukseen. Keskittyminen lauantaita varten alkaa varmasti heti torstaina leirin alkaessa, hän jatkaa.

Puitteet Joensuussa ovat äärimmäisen hyvät hallipesäpallolle ja tämä vie joukkueiden peliä yhä enemmän siihen suuntaan, mitä se kesälläkin tulee olemaan. Pelinjohtaja Korhonen kertoo odottavansakin sitä, kuinka kärkimiehet tulevat viikonloppuna onnistumaan.

– Nyt mennään lähemmäs niitä olosuhteita, jotka vastaavat ulkotiloja, joten odotan uuden kärkikolmikkomme otteita tässä ympäristössä, Korhonen tuumii.

Korhonen viittaa muutokseen, jossa Jere Vikström on siirtynyt numerolle yksi, Niko Korhonen numerolle kaksi ja vuoden 2013 parhaana miespesäpalloilijana palkittu Antti Hartikainen numerolle kolme.

Muutoksia on tehnyt myös Vimpeli, joka pelasi alkuturnauksessa kärjellä (1)Isoketo-(2)Kanala-(3)Haapakoski-(4)Puputti.

– Vimpelin uuteen uskoon rukattu kärkinelikko on kiintoisa. On mielenkiintoinen haaste päästä rikkomaan sitä, kun muutama kaveri siellä on uudessa roolissa.

Halliurakka Jymyllä alkaa Vimpeliä vastaan lauantaina klo 15.

Hallimestaruuksia Jymyllä on kaikkiaan viisi. Piikkipaikkaa hallimestaruuksien määrässä pitää Oulun Lippo kuudella mestaruudella.

Hallimestaruuksia Jymyllä on kaikkiaan viisi. Piikkipaikkaa hallimestaruuksien määrässä pitää Oulun Lippo kuudella mestaruudella.

Miesten Halli-SM-lopputurnaus 8.-9.3.

Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2, Joensuu

Lohkojaot (suluissa alkuturnauksen sijoitus)

Lohko A: Vimpelin Veto (1.); Sotkamon Jymy (4.); Hyvinkään Tahko (5.)
Lohko B: Seinäjoen JymyJussit (2.); Kiteen Pallo -90 (3.); Joensuun Maila (6.)

Lauantai 8.3.

9.00 Seinäjoki-Joensuu
11.00 Vimpeli-Hyvinkää
13.00 Kitee-Seinäjoki
15.00 Sotkamo-Vimpeli
17.00 Joensuu-Kitee
19.00 Hyvinkää-Sotkamo

Sunnuntai 9.3.

10.00 Sijat 5-6: A3-B3
13.00 Pronssiottelu: A2-B2
16.00 Loppuottelu: A1-B1

-AH