Jymyn pesistanssit lauantaina Napiksella

Naapurinvaaran Huvikeskuksen toiminnasta vastaava Sotkamon Nuorisoseura ry on tukenut vuosikausia Jymy-Pesiksen toimintaa ja tehnyt yhteistyötä Superjymy Oy:n kanssa. Tällä hetkellä näkyvintä muotoa edustavat seurakorvauksella Napiksen narikassa työskentelevät B-poikien kultamitalistit.

Yhteistyön syventämisestä on keskusteltu useiden vuosien ajan. Tänä vuonna siirryttiin puheista tekojen asteelle.

Sotkamon Nuorisoseura ry:n puheenjohtaja Maija Granqvist kertoi huvilupahakemukseen viime helmikuussa merkityn tanssit lokakuun 12. päivän kohdalle.

– Helmikuussa ei ollut muusta tietoa kuin päivämäärästä.

Orkestereiden valinnassa päädyttiin paikallisiin soittajiin ja laulajiin.

– Koska meiltä napislaisilta kysytään harva se päivä sitä, että milloin meillä esiintyvät paikalliset orkesterit, Granqvist kertoo.

Pesäpallokentältä ja radiolähetyksistä tutun selostajan Joni Laurosen Laatukone-orkesteri ja Sanna & Paha´s tanssittavat lauantaina 12.10 Napikselle saapuvia.

Viimeksi mainittu esiintyi kesällä muun muassa toritapahtumassa Sotkamossa. Itse asiassa orkesteri bongattiin torilta ja pyydettiin esiintymään Napikselle.

Osta liput Pesistansseihin täältä!

Orkestereille on annettu ohjeeksi, että ilta alkaa kahdella valssilla ja päättyy kahteen valssiin.

Alkuvalssien ja loppuvalssien välissä luvassa on reipasta tanssimusiikkia ja jopa rocken rolliakin.

– Senkin mukaan, millaista yleisöä saapuu paikalle, Joni Lauronen kertoi orkesterinsa kappalevalikoimaista.

Varttitunti ennen naistenhaun alkamista ja varttitunti haun loppumisen jälkeen on varattu Niko ”Gorba” Korhosen ja muiden pesäpallotähtien sekä joukkueiden edustajien karaoke-esityksille.

Pesistanssien ohjelmakuluista ja mainoskuluista ylijäävä osuus ja narikan tuotto annetaan käytettäväksi sotkamolaisten pesäpallojunioreiden hyväksi.

Nuorisoseuran puheenjohtaja Maija Granqvistin mukaan kulupakettia saatiin pienennettyä ilmoitusten sponsoroinnin ansiosta.

– Jo 500 myydyllä lipulla saadaan sievoinen potti. Vaan mitä enemmän myydään lippuja, sen enemmän jää juniorijoukkueille. Nämä Pesistanssit ovat samalla sotkamolaisen ja kainuulaisen yhteisöllisyyden koeponnistus.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi illan kuluessa yleisön joukkoon sulautuvan myös kumppanuustilaisuuden osallistujat.

– Erilainen kauden päätöstilaisuus. Sekä meille että yleisölle. Uskon, että tulossa on hauska ja vauhdikas ilta.

Tavallisesta tanssi-illasta Pesistanssit poikkeavat siltä osin, että linja-autoissa ei myydä kyytipaketteja. Linja-autoissa kulkijoilta peritään reittitaksan mukainen maksu.

Osta liput Pesistansseihin täältä!

Artikkelikuva: Akke Virtanen