Jymyn vahvat iskut sisäpelissä kellisti Vedon!

Sotkamon JymyVimpelin Veto 2-0 (6-1, 6-5)

Ottelun tilastot

Jymy ja Vimpelin Veto aloittivat kenraaliharjoitukset tulevaan kauteen helteisessä Hiukassa. Jymy oli vahvempi lukemin 2-0 ja kellisti Vedon sanan varsinaisessa merkityksessä hyökkäämällä 500 silmäparin nauttiessa pesisviihteestä.

Sotkamon Jymyn joukkue matkuski kiilaan otteluisännän eli Korpitaxin ajoneuvoilla. Roope Korhonen oli ainakin sopinut metkut kohdilleen, sillä hän avasi ottelun juoksutilin avausvuorossa kahvanäpäyksellä. Jymyn sisävuoro oli muutoin vielä hieman tunnustelua ja pian oltiinkin ulkokentällä. Tasoittavalla Veto tuli tasoihin Matias Rinta-ahon toimesta.

Toisessa vuorossa Jymy hyökkäsi jaksovoittoon, kun Joni Rytkönen karkasi kotiin harhaheiton turvin. Roope kotiutti jo toistamiseen Riku Niemen ja Lauri Rönkkö iski kaksi juoksua. Sisäpelissä Jymy sai tilannetta, mutta myös muutaman lahjan Vedon heittäessä harhaheittoja.

Niko Korhonen oli Jymyn ykköspalkittu yhden lyödyn, seitsemän kärkilyönnin ja usean ulkopelipalon myötä.

Toisaalta kovan hyökkäyksen päätteeksi ulkopeli piti hyvin pintansa, eikä Veto saanut Hiukassa kolmessa viimeisessä sisävuorossa kuin kaksi yritystä kolmoselta kotiin.

Toisella jaksolla Veto siirtyi 1-0 johtoon, mutta jokaisessa harjoitusottelussa kovassa vireessä olleet Roope Korhonen ja Rönkkö iskivät juoksut mieheen. Seuraavaksi Jymy tarjoili Vedolle ilmaisen juoksun harhaheitolla ja Janne Mäkelä iski Vedon jo johtoon toisen aloittavalla. Tasoittavalla Niko Korhonen järjesteli takatilanteen ja erinomaisella yllätysotolla ja kääntönäpäytyksellä 3-rajaan Niilo Piiponniemi kirmasi kotiin. Neljäs juoksu syntyi harhaheitolla, kun Konsta Kurikka sukelsi kotipesän turviin illan toisen tuodunsa.

Vedon kolmas vuoro ei tuottanut tulosta, joten tasoittavalla Jymyllä oli erinomainen aihio kasvattaa johtoaan, minkä joukkue myös käyttikin Antti Korhosen ja kahden lautasväärän toimesta. Neljännen aloittavalla Veto aloitti viimeisen pyristelyn, kun ensiksi palottomasta ajolähdöstä Perttu Ruuska onnistui ja hetken kuluttua viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä Rinta-aho onnistui. Tähän kuitenkin hyytyi Vedon kiri, eikä Jymyn tarvinnut hyödyntää viimeistä tasoittavaansa.

Joni Rytkönen joutui rehkimään etenijämiehenä helteisessä säässä.

Harjoitusottelusarja jatkuu heti huomenna Hiukassa klo 13. Ottelu on katsottavissa Järviradio-TV:n kautta ja lippuja myydään edelleen osoitteessa www.jymykauppa.fi. Toistaiseksi katsomoon mahtuu 500 katsojaa.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen