Jymyn vakiokuvaaja toimii OP Kevytyrittäjänä – ”Saan kokea niin siistejä juttuja!”

Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Sotkamolaisen Superjymy Oy:n liiketoiminta koostuu pääasiallisesti Sotkamon Jymyn miesten superpesisjoukkueen kilpailutoiminnasta. Pesäpallon ohella Superjymy järjestää Sotkamossa ja Vuokatissa myös erilaisia viihde- ja kulttuuritapahtumia, joista tunnetuin on 20 vuoden ajan järjestetty WinterOpen -pikkujoulutapahtuma marraskuussa Katinkulta Areenalla. Yhdistävänä tekijänä näille liiketoiminnan muodoille on keikkaluontoisuus.

Tapahtumat työllistävät kirjavasti eri alojen ammattilaisia ja moni heistä laskuttaa työnä OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta. Yksi heistä on valokuvaamisella elantonsa hankkiva Jami Ivanoff, joka on jo vuosien ajan ikuistanut niin WinterOpenin juhlalliset hetket kuin kuvannut myös Jymyn otteluita ja pelaajia kilpailukauden aikana.

Jami on taltioinut kuvia WinterOpenista vuodesta 2016 alkaen. Tämä kuva on napattu marraskuussa 2022.

Kajaanista kotoisin oleva Jami harrasti pitkään jääkiekkoa. Kuvaaminen oli hauskanpitoa kavereiden kanssa. Yhtäkkiä hän huomasi olevan tietyllä tavalla koukussa valokuvaamiseen, tai pikemminkin siihen, miten kuvaamisessa voi kehittyä ja oppia uutta käytännössä joka päivä.

– Minulla oli palava halu kehittyä yhä paremmaksi ja taitavammaksi työssäni. Jääkiekon mukana tuoma kilpailuhenkisyys on varmasti ajanut minua eteenpäin kuvaajana, Ivanoff taustoittaa. Samaan hengenvetoon kamerataituri kuitenkin korostaa, että suurimman ilon ja kiitoksen hän saa, kun näkee asiakkaiden hymyilevän kuvausten jälkeen.

– Siitä tietää, että on onnistunut omassa työssään.

Jami on taltioinut WinterOpenin tunnelmia jo vuodesta 2016 alkaen. Sotkamon Jymyn ottelu- ja pelaajakuvaukset tulivat mukaan hieman myöhemmin. Nykyään joensuulaistunut Ivanoff kuvaa tapahtumia laajalla kirjolla ja työpisteet vaihtuvat aina hienhajuisista pukukopeista häiden hohtoon.

Ivanoffin ja OP Kevytyrittäjä -palvelun tiet kohtasivat jo hyvissä ajoin. Hän halusi rakentaa valokuvaamisesta itselleen ammatin ja OP Kevytyrittäjyys vaikutti alusta asti parhaalta mahdolliselta tavalta aloittaa.

– Harkitsin pitkään uskallanko lähteä yrittäjäksi ja hankkia y-tunnusta. OP Kevytyrittäjä -palvelu tarjosi minulle mahdollisuuden hypätä riskittömästi yrittämisen maailmaan.

Aurinko syleili Hiukan pesäpallostadion kesällä 2019, kun Jami oli ensimmäisiä kertoja kuvaamassa Jymyn otteluita.

Kevytyrittäjyys tarjosi ammattikuvaajan töistä haaveilevalla nuorelle miehelle mahdollisuuden tehdä lisätienestiä muiden töiden ohella. Ivanoff ei ole katunut tuota päätöstä hetkeäkään.

– OP Kevytyrittäjä -palvelu on toiminut loistavasti. Oikeastaan jo selkeät nettisivut, ammattitaitoinen ja nopea asiakaspalvelu, oli suurin syy miksi minusta tuli OP Kevytyrittäjä.

– Haluan, että hommat toimivat sujuvasti, laskujen lähetys on helppoa ja vaivatonta. Se on kyllä toiminut.

Ivanoff on yksi heistä, joka ei halunnut kantaa yrittämisen taakkaa yksin. Saati tehdä kirjanpitoa.

– Helpottaahan se arkea ja säästää henkilökohtaisesti rutkasti sekä aikaa että hermoja, Ivanoff naurahtaa ja alleviivaa, että OP Kevytyrittäjä -palvelu on mahdollistanut hänelle yrittäjyyden ja tavan harjoittaa elinkeinoa, mistä oikeasti tykkää.

Vuosikausia ammatikseen kuvaajana toiminut Ivanoff on ylpeä vuosien takaisesta päätöksestään ryhtyä kevytyrittäjäksi.

– Ilman OP Kevytyrittäjä -palvelun matalankynnyksen hyppyä yrittäjyyteen en varmasti olisi päässyt kokemaan näin siistejä juttuja!

Jami Ivanoff nähdään tänäkin vuonna kuvaamassa niin pesäpalloa kuin Jymyn järjestämiä viihdetapahtumia. Voit tutustua OP Kevytyrittäjä -palveluun täällä!