Kahden pisteen ja maistuvan voiton arvoinen sarja-avaus

Manse PP – Sotkamon Jymy 0-1 (0-0, 3-4)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy nappasi maistuvan voiton sarja-avauksesta, kun Manse PP kaatui Tampereen Kaupissa 1-0.

Pitkä odotus päättyi, kun oransseihin peliliiveihin sonnustautuneet kainuulaiset kirmasivat Kaupin pesäpallostadionille. Kauppiin kutkuttavaa sarja-avausta oli tullut väijymään 1874 silmäparia, jotka saivat nauttia vuodenaika huomioon ottaen varsin laadukkaasta pesäpallo-ottelusta.

Molemmat joukkueet esittivät ottelussa hyvätasoista ulkopeliä ja ensimmäisellä jaksolla nimenomaan ulkopelissä nähtiin vakuuttavinta tekemistä. Aapo Komulainen voitti hutunkeiton ja Jymy sai tukahdutettua Mansen ensimmäisen aloittavan vahvalla ulkopelillä. Tasoittavalla sisävuorolla Jymy pääsi yrittämään kahdesti rakennettuaan tilanteen kärjestä, mutta sekä Roope Korhosen että Lauri Rönkön kotiutusyritykset jäivät polttolinjaan.

Aapo Komulainen oli ottelun Ruutu-tähtipelaaja.

Toisessa vuorossa myös Manse pääsi yrittämään kahdesti miestä kotiin, mutta tilanteista syntyi palot. Jymy pelasi oman vuoron kakkoskärjestä: Roope pääsi yrittämään, mutta Niilo Piiponniemi paloi kotipesään. Kolmannessa vuorossa Juho Keinänen teki erinomaisen näpynhaun ja suolasi nopean Timo Torpan kolmospesälle. Vain sekunteja myöhemmin Aapo Komulainen käräytti Juuso Myllyniemen kakkospesälle ja näin tukehtui Mansen vuoro. Jymyn vuorolla syntyi puolestaan kolme paloa kakkospesälle. Neljännessäkään vuorossa ei juoksuja nähty, vaikka Jymy pääsi tasoittavalla hakemaan juoksua.

Manse käynnisti juoksutehtailun toisen jakson ensimmäisessä vuorossa, kun Perttu Ruuska kihautti Konsta Hyötyläisen kotiin saumavedollaan. Jymy tuli mukaan peliin toisen aloittavalla, kun Roope Korhonen kotiutti Piiponniemen Topias Liljan eteen pudonneella kumuralla. Kainuulaiset pitivät manselaiset nollilla ennen kolmen juoksun sisävuoroaan. Alku ei kuitenkaan ollut mairitteleva: Niko Korhonen tuli lyömään puhtaaseen 0-tilanteeseen yksi palo alla. Gorba huomasi kopparikaksikon valuneen lähelle ja nasautti voimakkaan viistomailalyönnin keskelle taakse, joka ylitti molemmat kopparit laskeutuen aivan takarajan tuntumaa. Gorba siirsi Jymyn johtoasemaan ja kiersi uran seitsemännentoista kunniajuoksun. Roope kotiutti tuplajuoksun tuonneen Nikon. Kahdella palolla pelannut Jymy halusi jättää lyönnit kärkeen, miksi Juho Keinänen pyrki väkisin kärjeksi kentälle. Ville Kotro vei kahta väliä kahdella silmiähivelevän tyylikkäällä pystärillään. Jymyn kärkimies Elmeri Purmonen kihautti ensimmäisellä kumuran väliin, ja vaikka Keinänen ei heti tullutkaan, niin lyönnin yläkierre oli niin voimakas, että pallo sirvahti vielä Henri Puputin räpylän reunasta sen verran, että Keni kirmasi kotipesään.

Niko Korhosen kunnari siivitti Jymyn voittoon!

Tämän jälkeen Manse kavensi tilannetta kahteen otteeseen eri sisävuoroilla, mutta Jymy puolusti ansiokkaasti. Jymy pääsi juhlimaan kahta sarjapistettä, arvokasta avausvoittoa ja maistuvaa päänahkaa Kaupin aurinkoisessa pelikelissä.

Komulainen oli Jymyn kakkospalkittu ja kunniaa kiertänyt ja yhdeksän kärkilyöntiä kerännyt Niko Korhonen oli ykköspalkittu. Mansen ykkönen oli Simo Vainikainen ja kakkospalkittu Konsta Hyötyläinen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Kotiotteluiden makuun päästään helatorstaina 18. toukokuuta, kun Koskenkorvan Urheilijat tulevat vierailemaan JymyHyvä-ilmaisotteluun. Voit lukea lisää JymyHyvästä täältä!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen