Kajaanin ammattikorkeakoulussa oppinsa työelämään saanut Roope Korhonen: ”oli helppo olla ja opiskella”

Sotkamon Jymyssä menestyksellistä uraansa jatkava Roope Korhonen on saanut oppinsa työelämään Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Tradenomin paperit aikoinaan nuorena pesäpalloilijana Kajaanin ammattikorkeakoulusta saanut Korhonen on sittemmin kokenut työelämässä paljon, ja on vuosien aikana kehittynyt myynnin moniottelijaksi. Korhosen mukaan laadukas ja laaja-alainen koulutus on antanut hyvät lähtökohdat työelämään.

Ammattiurheilijan tavoin puoliammattilaislajia yli kahden kymmenen vuoden ajan huipputasolla pelannut Korhonen päätyi nuorena miehenä opiskelemaan liiketaloutta ja markkinointia, ja sai yhdistettyä kätevästi opinnot samoihin aikoihin alkaneeseen Superpesis-taipaleeseen.

– Kajaanin ammattikorkeakoulu oli tietysti luonteva valinta sotkamolaiselle, mutta erityisesti myös siksi, että tähtäin oli vahvasti pesäpallossa.

Alusta alkaen oli kuitenkin selvää, että niin Korhonen kuin moni muukin pesäpalloilija tekee vuostasolla vähintään osa-aikaisesti töitä. Tiedossa oli myös se, että uran jälkeen huippupesäpalloilijan ehtii kokea vielä pitkän pätkän työelämää, minkä vuoksi kouluttautuminen ja työkokemus nousee suureen arvoon jo uran aikana. Korhosella on hyviä muistoja opiskeluajoilta.

– Hyviä, kasvattavia muistoja. Erityisesti tietysti kotoa pois muuttaminen ja itsenäisen elämän aloittelu eri paikkakunnalla. Minusta Kajaanin ammattikorkeakoulu on sellainen elämänmyönteinen ja sopivan kokoinen koulu, ei liian iso, eikä toisaalta liian pieni. Oli helppo olla ja opiskella, Korhonen muistelee.

Työelämään Korhonen hyppäsi jo osin opintojen aikana. Vuonna 2006 paperit ulos koulusta saanut myyntimies jatkoi Sentraalilla yhteyspäällikkönä ja solmi palvelusopimuksia kynä sauhuten. Kuuden vuoden jälkeen Korhonen haastoi itsensä pesäpallossa myös kentän ulkopuolella.

– 2012 siirryin myyntipäälliköksi Superjymyyn, eli hoidin pelaamisen ohella ison osan Jymyn kumppanimyynnistä. Samoihin aikoihin Vuokattiin nousi maailman ensimmäinen ja edelleen suurin SuperPark, jonka ohessa liiketoimintaa harjoitettiin myös työhyvinvoinnin äärellä.

Korhonen paukutti toimistolla talvet sopimuksia ja kesät juoksuja Hiukassa. Syksyllä 2020 voitti uransa 12. Suomen mestaruutensa ja vaihtoi samoihin aikoihin sponsorimyynnin kiinteistökauppaan. Paljon yritysten parissa työskennellyt Korhonen löysikin yhtäkkiä itsensä hieromassa asuntokauppaa kuluttajien kanssa OP Koti Kainuun paikallisena kiinteistönvälittäjänä.

– Vaikka siinä oli koronavirusepidemiaa päällä, niin alku oli varsin vauhdikas, mutta kyllähän tätä alaa on nyt viimeisen vuoden aikana haastettu kovasti: ensiksi sähkön hinta kirvoitti asuntokauppaa ja nyt sitten monien asioiden summana myös korkotasot ovat luoneet epävarmuutta.

Nykyisellään Roope Korhonen toimii kiinteistönvälittäjänä.

Liki 20 vuoden ajan myynnin kentällä otellut Korhonen näkee, että digitalisaatio tulee muovaamaan myyjien arkea tulevaisuudessa yhä voimakkaammin.

– Sähköinen kaupankäynti lisääntyy koko ajan kiinteistökaupassa. Yhä harvemmin tullaan enää fyysisesti paikan päälle. Tämä on toisaalta myös yleismaailmallinen ilmiö, että nykyään käydään kauppaa todella paljon digitaalisilla alustoilla.

Sosiaalisena ekstroverttinä tunnettu Korhonen kaipaa kuitenkin myös perinteisempää kaupankäyntiä.

– Kaikki uudistukset ei välttämättä aina ole hyvästä.

Pesäpalloilijana hyvin lähellä eläkeikää oleva Korhonen viihtyy nykyisessä työssään, mutta kun häneltä kysytään, että tietääkö hän mikä hänestä tulee isona, niin 42-vuotias Korhonen hörähtää nauruun.

– Ei ainakaan pesäpalloilijaa, se on varma, Korhonen naurahtaa.

– Mutta vakavasti ottaen, en minä välttämättä vielä tiedä. Aina kannattaa pitää silmät auki ja korvat höröllä.

Työkokemusta liki kahdenkymmenen vuoden ajan myyntialalla kartuttanut Korhosen terveiset opiskelijoille tulevaisuuden vaatimuksista tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Jos ajatellaan, että mitä ominaisuuksia itse on eniten tarvinnut ja mitä yhä enemmän tulee tällä alalla tulevaisuudessakin tarvitsemaan, niin kielitaidolla ja matemaattisilla taidoilla on iso merkitys. Nämä tulee kuitenkin aika puhtaasti koulunpenkiltä.

Korhosen alumnihaastattelu päättyy, sillä kiinteistönvälittäjällä tuli kiire seuraavaan asuntonäyttöön.