Kaksi sarjapistettä Kainuuseen

Hyvinkään Tahko – Sotkamon Jymy 0-1 (1-2, 2-2)

Ottelun tilastot

Keli Hyvinkäällä oli rapsakka, + 4 celsiusastetta. Oli se syy tai ei, jäi molemmilla joukkueilla sisäpelitehot varsin pieniksi: Tahkon kokonaisonnistumisprosentti oli 40 Jymyn yltäessä vain hieman parempaan 41:een. Pitkittynyt kevättalvi oli tehdä tepposet kainuulaisille jo aamutreeneissä Leppävirralla, sillä harjoitukset alkoivat tymäkässä lumituiskussa.

– Kyllä nämä olosuhteet on erittäin raakat pelata. Ei tainnu yhtään saumalyöntiä pelissä tulla, vaan se oli joko edestä tai väliin. Ei pidä liian kriittinen olla tohon omaan esitykseen. Tärkeintä, että voitettiin ja ettei tullut loukkaantumisia, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen summasi.

Toisella jaksolla Juha Puhtimäen 3-rajapuhkaisu toi Tahkon tasoihin, mutta jaksovoittoon asti se ei kantanut, sillä viimeisessä vuorossa Tahkon sisäpeli tyrehtyi kahteen kopinnostopaloon.

Jymyn parhaana palkittiin Jere Vikström, joka onnistui mailan varressa sataprosenttisesti ja toi kolme juoksua.

– Hyvä tuolla on liikkua niin ei vilu tule. Ei jäänyt mitään oikein mieleen tuosta pelistä, aika puhki meinaa olla tällä hetkellä, Vikström kertasi.

Jymy pelaa seuraavan kerran Alajärven Ankkureita vastaan vieraskentällä ensi viikon perjantaina 19.5. klo 18. Tuo peli kuullaan Radio Kajauksesta.

-AH