Kalle Kuosmanen ja Niilo Piiponniemi jatkavat Jymyssä

Sotkamon Jymy on tehnyt jatkosopimuksen Kalle Kuosmasen (1+1 vuotta) sekä toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen Niilo Piiponniemen kanssa. Omista junioreista sopimusvuosia kirjattiin Jere Heikkiselle (2 vuotta) ja Aleksanteri Huotarille (1 vuosi).

Miesten Superpesiksen runkosarjassa 457 juoksua kirmannut ja tänä vuonna 30-vuotispäiviään vietellyt Niilo Piiponniemi on tehnyt toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen Sotkamon Jymyn kanssa. Näin ollen Piiponniemen ura jatkuu Jymyssä määrittelemättömän ajan.

– Olen pelannut käytännössä koko pääsarjaurani Jymyn väreissä ja nauttinut pesäpallon täyteisestä elämästä Sotkamosta. Minulla on halu pelata henkilökohtainen taival superpesiskentillä loppuun violetin sävyissä, Piiponniemi vakuuttaa.

Pitkään Sotkamossa asunut Piiponniemi muutti perheineen kotikonnuille Haapajärvelle noin vuosi sitten. 

– Rakensimme viime kesän aikana idylliseen järvenrantamaisemaan maastoutuvan tönön, joka toimii kilpailukaudella kattona allekirjoittaneen pään päällä.

Niilo jatkaa tutuissa väreissä.

Menestyksestä pesäpallokentillä nauttimaan päässyt Piiponniemi vahvistaa, että nälkää riittää.

– Kyllähän tämä kausi jätti paljon hampaankoloon ja uskon sen näkyvän positiivisesti joukkueen tekemisessä kohti tulevaa kesää!

Jymyn superpesisjoukkueen vakiokalustoon toissa kaudella murtautunut Kalle Kuosmanen allekirjoitti niin ikään jatkosopimuksen Jymyn kanssa. Kuosmasen sopimus on 1+1 -vuotinen. Loppuvuodesta 20 vuotta täyttävän Kuosmasen tavoitteet ovat kovat.

– Haluan vakiinnuttaa paikkani ykköskärjessä.

Myös Kuosmanen uskoo, että pettymykseen päättynyt kausi antaa lisäpotkua niin henkilökohtaisesti kuin koko joukkueellekin.

– Nälkää jäi viime kaudesta todella paljon. Meillä on tulevalle kesälle mielenkiintoisia uusia nimiä, joten innolla odotan tulevaa kautta.

Kalle Kuosmasella riittää nälkää ja tavoitteita tulevalle kaudelle.

Kuosmasen ja Piiponniemen lisäksi Jymy on tehnyt jatkosopimukset seuran omien kasvattien Jere Heikkisen ja Aleksanteri Huotarin kanssa. Aapo Komulaisen ja Niko Tuikan ohella kaksikko voitti kolmannen perättäisen B-poikien Suomen mestaruuden viikonloppuna. 

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2022
Niilo Piiponniemi (s. -91) toistaiseksi
Joni Rytkönen (s. -93)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Kalle Kuosmanen (s. -01) optio 2023
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)Aleksanteri Huotari (s. -03)

2023
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Jere Heikkinen (s. -03)

Seuraavan sopimusuutinen julkaistaan tulevana torstaina klo 17. Valmennusjohto julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuussa.

Pelikuvat: Jussi Korhonen