Kankaanpää haastaa Jymyn Porissa – Ottelua ei poikkeuksellisesti radioida

HUOMIO! KANKAANPÄÄN MAILAN JA SOTKAMON JYMYN VÄLISTÄ OTTELUA EI POIKKEUKSELLISESTI RADIOIDA.

Sotkamon Jymyn ja Kankaanpään Mailan kohtaaminen monin tavoin erityinen ottelu. Ensinnäkin Sotkamon Jymy pelaa ensimmäistä kertaa historiansa aikana miesten pääsarjaa Porin pesäpallokentällä, jolla on totuttu näkemään ennemminkin naisten pääsarjatason otteluita kaupungin ylpeyden Pesäkarhujen johdolla.

– Hallipesistä on Jymy Porissa pelannut, mutta ei ulkona. Tämä on ehdottomasti tiiviin ja pitkän runkosarjan piristysruiske ja rikkoo mukavasti rytmiä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehuu.

Toisekseen Toni Kohonen nousee kautta aikain pelatuissa pääsarjatason otteluissa tasoihin Pasi Pirisen kanssa. Molemmilla on lauantain jälkeen otteluita 607 kappaletta, mikä tarkoittaa sitä, että jos Toni Kohonen pysyy terveenä ja pelaa myös tulevan tiistain ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan, nousee hän tuon tilaston kärkeen itsekseen.

Kolmannekseen lauantaipäivänä pelataan Porin kentällä myös toinen pesäpallo-ottelu, kun Porin Pesäkarhut saa vastaansa niin ikään Kankaanpään Mailan. Naisten ottelu pelataan klo 14 ja miesten peli klo 17.

Jymyn vastustaja Kankaanpään Maila on joukkue, joka nuoresta ikärakenteesta huolimatta pitää sisällään taitavia pelaajia. Tämä on osaltaan Kankaanpään yllätysvaltti.

– KaMa on täynnä nuoria ja myös meille tuntemattomia suuruuksia. Huomioitavia ovat numerot 1, 2 ja kolme, jotka ovat pelanneet kovilla tehoilla ja kärkkärimäärillä, Korhonen huomauttaa.

Jymyn joukkueeseen on murtautunut Porin pelireissulla myös uusi tulokas: Väinö Hartikainen. Väinö tuo joukkueeseen ripauksen ennakkoluulottomuutta.

– Väinö lähti pelireissuun mukaan ottamaan oppia ja kasvamaan mukaan tähän Jymy-ympäristöön, Korhonen kertoo.

Isä Antti ja poika Väinö linjuriautossa.
Isä Antti ja poika Väinö linjuriautossa.
Väinö analysoi pelinjohtaja Mikko Korhosen kanssa vastustaja Kankaanpään Mailaa.
Väinö analysoi pelinjohtaja Mikko Korhosen kanssa vastustaja Kankaanpään Mailaa.

-AH