Kankaanpäästä karvas tappio

Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 2-0 (4-3, 1-4, 0-0, 2-1)

Ottelun tilastot

Kankaanpäähän jäi sunnuntaina kaksi sarjapistettä, mistä kotiyleisö osasi ottaa kyllä kaiken irti. Vaikka yleisöä oli karvan verran yli tuhat, oli tunnelma kuin pahemmassakin pätsissä ja viimeistään se nousi taivaisiin juoksuttoman supervuoron jälkeen Jukka Lankisen lyödessä kotiutuskisan ratkaisujuoksun.

– Tiesin, että tästä tulee nihkeä peli. KaMa pelaa hienoa ulkopeliä täällä kotikentällään, osaa hyödyntää kaukalon ja Rytkösen siirto numerolle kaksi oli hyvä veto, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen summasi.

Satakuntalaisen pesäpallokansan keskuudessa oli myös ilahduttavan paljon Jymy-kannattajia!

Ensimmäinen jakso ratkesikin käytännössä Joni Rytkösen takaa keskeltä kiskaisemaan kunnariin tyhjään kenttään, joka sai molemmat kopparit seisahtamaan paikalleen juuri sen tarvittavan hetken verran.

– Molemmat (kopparit) totesi mielessään, että ota sinä, Jymyn 2-koppari Mikko Korhonen pui läpilyöntiä.

Ammattilainen hoitaa nimmarinjaon tappionkin hetkellä tyylikkäästi. Toni Kohonen oli tänään selfie-metsästäjien suosikki!

Jymyn 1-palkittu oli Roope Korhonen, joka onnistui Kankaanpään ulkokenttää vastaan kotiutuksissa peräti viidesti ja iski myös voitokkaan toisen jakson kaksi avausjuoksua. Korhonen on onnistunut nyt tien päällä kotiutuksissa yhteensä yhdeksän kertaa, kun eilen kihautuksia kertyi neljä kappaletta.

– Ei oltu minun mielestä ihan samanlaisella latingilla, mikä eilen Tampereella oli. Se näkyi alussa ja jatkui läpi ottelun, että odoteltiin ja odoteltiin. Siihen pitää saada muutos, Roope kertasi.

Roadtrip-kiertue saatetaan päätökseen tulevana tiistaina 30.5. Helsingissä Telia 5G Areenalla. Vastaan asettuu sarjaa johtava Kouvolan Pallonlyöjät, joka päihitti Vimpelin Vedon sunnuntai-iltan kierroksella. Peli alkaa klo 18!

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo