Kapteenin kumura ratkaisi Kohosen juhlaottelun

Standing ovation. Tuo sanapari tarkoittaa tilannetta, jossa yleisö taputtaa ja antaa suosionosoitustaan seisaaltaan. Tällainen tilanne koettiin tänään Hiukan pesäpallostadionilla, kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohosen juhlistamistilaisuudessa ottelun alla. Kohonen siirtyi viime torstaina kautta aikain ottelutilaston kärkeen ja yleisö huomioi Kohosen merkkipaalun ansaitulla tavalla. Tunteet olivat pinnassa viimeistään siinä vaiheessa, kun videotaululta esitettiin yllätyksenä ennätyksen edellisen haltijan Pasi Pirisen videotervehdys.

Jymyn joukkue oli sonnustaunut aloitusseremonioiden ajaksi "Kode 608"-paitoihin, jotka lopuksi lahjoitettiin faneille. Paidan voit ostaa omaksesi Jymykaupasta.

Jymyn joukkue oli sonnustaunut aloitusseremonioiden ajaksi ”Kode 608”-paitoihin, jotka lopuksi lahjoitettiin faneille. Paidan voit ostaa omaksesi Jymykaupasta.

Lajilegendat kohtasivat videon välityksellä. Pasi Pirinen videotaululla ja Kohonen etulalalla kiilassa.

Lajilegendat kohtasivat videon välityksellä. Pasi Pirinen kuvassa videotaululla ja Kohonen etulalalla kiilassa.

Kuten Mikko Korhonen ounasteli ennen ottelua, Vimpelin peli oli tasokkaampaa kuin Tampereella pelatussa ottelussa. Joukkue oli saada salama-alun ensimmäisessä vuorossa Mikko Kanalan läpilyönnin myötä, mutta vuoro kuihtui lopulta juoksuitta.

– Ekan jakson alotus oli jäätävä, mutta sitten kustiin se itse kahdella kopinnostopalolla, Vimpelin ykköspalkittu Sami Haapakoski harmitteli.

Toni Kohosen koko perhe oli saapunut myös katsomaan juhlaottelua. Kuvassa vasemmalta oikealle vanhemmat Erkki ja Liisa, poika Pyry, vaimo Nina sekä tytär Pihla.

Toni Kohosen koko perhe oli saapunut myös katsomaan juhlaottelua. Kuvassa vasemmalta oikealle vanhemmat Erkki ja Liisa, poika Pyry, vaimo Nina sekä tytär Pihla.

Ottelun tasaisuus kiteytyi siinä, että molemmat jaksot päättyivät tasatilanteeseen. Ensimmäisellä jaksolla Jymy nousi tappiotilanteesta tasoihin Jani Komulaisen 3-rajaläpilyönnillä ja toisella jaksolla taas Vimpeli kimmersi tasoihin, kun Joonas Suomisen kopinnostoyritys muotoutuikin yläkierteiseksi kumurilyönniksi, tippuen Jymyn koppari Janne Hyvösen eteen.

– Toisen jakson loppu saatiin nopeasti nollattua ja pelattiin hieno ulkovuoro supervuorossa. Nämä on sellasia juttuja, jotka kantaa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen iloitsi.

Supervuorossa ratkaisijaksi nousi Jani Komulainen. Komulaisen kumura tipahti Henri Puputin eteen ja palautuspallon lennettyä lukkari Heimosen yli, repesi Hiukan pesäpallostadion hurjaan huutoon.

Komulaisen voittojuoksu yllytti joukkueen hurjaan riemuhuutoon. Pelissä riitti muutenkin säpinää ja sähköä, jotka ilmentyivät muun muassa parina torikokouksena.

Komulaisen voittojuoksu yllytti joukkueen hurjaan riemuhuutoon. Pelissä riitti muutenkin säpinää ja sähköä, jotka ilmentyivät muun muassa parina torikokouksena.

Voitto Vimpelistä ei nosta Jymyä sarjataulukon kärkeen, sillä Vedolla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Piste-ero joukkueilla on tällä hetkellä kaksi sarjapistettä.

Jymyn pelit jatkuvat vierasreissulla Seinäjoella tiistaina. Tämän jälkeen edessä on juhannustauko. Tunnelmia mm. Kohosen palkitsemistilanteesta on luvassa ensi viikon aikana ilmestyvässä Jymyn iholla -jaksossa.

-AH