Karra Trophy 2017 laukaistaan liikkeelle tänään!

Järjestyksessään 14. Karra Trophy -kilpailu käynnistyy tänään Sotkamossa. Karra Trophy -kisassa on jo vuodesta 2004 mitattu ennen kaikkea Jymyn joukkueen fyysisen ja lajitaidollisen kehityksen tuloksia, minkä lisäksi Karra Trophyt ovat huipentuneet näiden tulosten kautta annettujen runkosarjasijoitusten jälkeisiin pudotuspeleihin, jossa ratkaistaan kisan kokonaisvoittaja.

Viime keväänä voittajaksi kruunattiin ensimmäistä kertaa urallaan Immo Rautiainen. Polveansa kuntouttava Rautiainen ei osallistu kilpailuun tänä vuonna, mutta hän seuraa kisaa silti tiiviisti.

– Runkosarjan osalta aikaisemmat mestarit ovat varmasti kovia, mutta pudotuspelijärjestelmän myötä ennakointi on jo vedonlyöjille hankalampaa, kun pudotuspelilajeja ei vielä tiedetä. Se tuo kyllä oman kivan mausteensa, kun nähdään miten pelaaja suhtautuu psyykkisesti yllätyksiin, Immo analysoi.

Immo Rautiainen kaappasi Karra Trophy -mestaruuden keväällä 2016.

– Kalle-Tapion suoritus viime vuonna oli jo tosi kova, joten hän voisi olla potentiaalinen musta hevonen, jatkaa Immo muistellen Kalle-Tapio Huuskon viime vuotista kakkossijaa.

Karra Trophy -voittajia on kilpailun historian aikana ollut yhteensä 10 kappaletta ja peräti kuusi tuosta joukosta on myös valittu urallaan vuoden pelaajaksi.

– Merkittävä tekijä voittajan kannalta on se, että miten talvikausi on kokonaisuudessaan mennyt ja mikä on sen hetkinen itseluottamus. Lajitaitojen osalta kaikilla riittäisi rahkeita voittoon, Immo lataa.

Kilpailun etenemistä tullaan seuraamaan tuttuun tapaan Jymyn kanavissa kuluvan viikon aikana. Karra Trophyn runkosarja saadaan pakettiin tulevana keskiviikkona, ja pudotuspelit sekä finaali mitellään torstain aikana.

Karra Trophy -voittajat kautta aikain:

Jarkko Kokko (2004), Jani Komulainen (2005, 2012), Mikko Kuosmanen (2006), Roope Korhonen (2007), Mikko Korhonen (2008), Antti Hartikainen (2009-2010, 2013), Jere Vikström (2011), Toni Kohonen (2014), Niko Korhonen (2015) ja Immo Rautiainen (2016).