Karra Trophy -kilpailu käynnistyy tänään!

Vuonna 2004 Sotkamon Jymyn talviharjoittelukauden huipennukseksi lanseerattiin keväällä kilpailtava Karra Trophy, jolla on vuosien saatossa mitattu fyysisen ja lajitaidollisen kehityksen tuloksia. Karra Trophy -kilpailu alkaa tuttuun tapaan runkosarjalla ja huipentuu sen jälkeisiin pudotuspeleihin.

Järjestyksessään 16. Karra Trophy -kilpailun mestari on selvillä keskiviikkona 10. huhtikuuta. Sitä ennen Jymyn kanavissa seurataan kilpailun tapahtumia silmä kovana.

Kertaalleen Karra Trophy -mestaruuden nimiinsä napannut Niko Korhonen lähtee tavoittelemaan himoittua tuplamestaruutta.

– Minulla on aina ollut Karra Trophyssa tavoitteena omien tulosten parantaminen ja itsensä kanssa kilpailu, jos se kantaa myös sijoitusten puolesta pitkälle niin se on hyvä juttu.

Niko Korhonen voitti himoitun Karra Trophyn vuonna 2015.

Korhonen heittää kuitenkin ennakkosuosikin viitan myös viime vuonna Karra Trophyn finaaliin yltäneen kaksikon: Topi ja Roope Korhosen harteille

– Kilpailussa vahvoilla tulee olemaan myös aiempina vuosina kärkikahinoissa mukana olleet kilpaveljet. Niiden lisäksi paikallisissa vedonlyöntikerhoissa on nostettu esiin Joni Rytkösen nimi, eikä varmasti ihan syyttä, Korhonen ounastelee.

Valta vaihtuu, mutta nähdäänkö uusi mestari?

Toni Kohonen voitti kaksi edellistä Karra Trophya, joten tänä vuonna on luvassa uusi mestari. Mestaruuden aiemmin ovat siis voittaneet Niko, Roope ja olkapääleikkauksesta toipuva Jere Vikström.

Onko Antti Korhosesta tai Joni Rytkösestä nousemaan Karra Trophy -mestariksi?

Kun Rytköseltä itseltä kysytään, niin voittajasuosikkeja on ainakin yksi.

– Jos vain kestän pitkän kilpailurupeaman paineet, niin kyllä mä uskon, että kannan ryhdikkäästi ennakkosuosikin viittaa harteilla loppuun saakka, Rytkönen virnistää.

Myöskään Rytkösen pahimmasta kilpakumppanista ei ole epäselvyyttä.

– Ehdottomasti Antti Korhonen. Möykyn tyyli on sellainen, että se ei pidä itsestään meteliä, vaan nakuttaa tasaisesti pisteitä joka sektorilla. Periaatteessa vahva ennakkosuosikki, mutta silti musta hevonen, Rytkönen taustoittaa.

Kaverukset tuntevat toisensa useiden vuosien takaa, joten kilpailun tuoksinnassa saatetaan nähdä pienimuotoista henkistä sodankäyntiä.

Karra Trophy -voittajia on kilpailun historian aikana ollut yhteensä 10 kappaletta ja peräti kuusi tuosta joukosta on myös valittu urallaan vuoden pelaajaksi.

On sanomattakin selvää, että kilpailussa vahvoilla tulee olemaan monipuoliset, mutta tasaiset suorittajat.

Kilpailun etenemistä tullaan seuraamaan tuttuun tapaan Jymyn kanavissa kuluvan viikon aikana.

Karra Trophy -voittajat kautta aikain:

Jarkko Kokko 2004
Jani Komulainen 2005
Mikko Kuosmanen 2006
Roope Korhonen 2007
Mikko Korhonen 2008
Antti Hartikainen 2009
Antti Hartikainen 2010
Jere Vikström 2011
Jani Komulainen 2012
Antti Hartikainen 2013
Toni Kohonen 2014
Niko Korhonen 2015
Immo Rautiainen 2016
Toni Kohonen 2017

Toni Kohonen 2018

Artikkelikuva: Antti Harju