Karra-trophy: Kohonen kaikessa hiljaisuudessa kärkeen

Karra-trophyn kolmas kilpailupäivä piti sisällään räpylätaituruutta ja nopeuskestävyystestaamista. Ulkopelisuoritteita testattiin kolmella eri tavalla. Tarkkuusheitossa oli määränä heittää pallo 30 metrin päähän syöttölautasen päällä seisovalle kiinnottajalle. Kiinniottajan tuli saada pallo kiinni pysyen syöttölautasen päällä ja heittokertoja oli 15 kappaletta.

Heitto-kiinniotto -yhdistelmässä taitoa koeteltiin kahdella eri variaatiolla: toisessa rastissa pallo tuli heittää seinään ja ottaa ilmasta kiinni ja toisesta pallo tuli heittää seinään sillä tavoin, että pallo tuli pompun kautta takaisin heittäjälle. Heittämiseen oli aikaa 45 sekuntia ja tuona aikana onnistuneet suoritukset ynnättiin kilpailupisteiksi.

Kokemus on pitänyt pintansa ensimmäisellä viikolla sarjataulukon osalta ja niin se piti tänäänkin, kun kärkeen kokonaispisteissä hilautui kaikessa hiljaisuudessa lukkarilegenda Toni Kohonen, heti hänen perässään Immo Rautiainen sekä Roope Korhonen. Kohonen onnistui hengästyttävän vahvalla ja tasaisella suorittamisella heittämään pohjat (osin jaetusti) jokaiseen ulkopelirastiin.

Pilates-rullan avulla takareisiään möyhinyt, samalla TV-ohjelmaa ”Klikkaa mua” katsonut joukkueen pelinjohtaja Mikko Korhonen tavoitettiin puhelimen välityksellä kommentoimaan kilpailupäivän antia.

– Silmiinpistävää oli ”heitto-kiinniotto”-rasteilla merkittävät parannukset viime vuoteen verrattuna, vaikka laji oli täysin sama, Korhonen kertoi.

– Yleensä ero liikkuu siinä yhdessä kahdessa suoritteessa, mutta tänään pelurit tekivät puolenkymmenen parannuksia viime talveen nähden.

Nopeuskestävyystestissä pohjana toimi maanantain nopeustestissä juostu paras aika. Tuota aikaa verrattiin tänään torstaina juostujen yhdeksän samanmoisen pyrähdyksen keskiarvoon, jonka erotus verrattuna parhaaseen aikaan määräsi lajin pisteet. Mitä pienempi erotus, sen suuremmat pisteet. 9 vetoa juostiin 3 kertaa 3 x 30 metrin sarjoina, sarjan sisällä palautusaika oli 30 sekuntia ja sarjojen välissä kaksi ja puoli minuuttia.

Voittajaksi nopeuskestävyystestissä selvityi Immo rautiainen, jonka kokonaiskeskiarvo oli vain 0,01 sekuntia hitaampi maanantaina juostua nopeinta aikaa.

Torstaina lajit jatkuvat tutkaan lyönnin sekä pomppu- ja pystymailalyönnin koitoksilla. Tämän lisäksi juostaan lisää, kun vuorossa on läkähdyttämistä ainakin tavallisilla ihmisillä aiheuttava piip-testi.

karra trophy sotkamon jymy sotkamo sojy

Päivän parhaat:

Tarkkuusheitto (15 yritystä):

1. Toni Kohonen, Roope Korhonen, Onni Määttä 15
4. Immo Rautiainen 14

”Kiinniotto-heitto” ilmasta (suoritukset 45 sekunnin aikana):

1. Janne Hyvönen, Toni Kohonen, Roope Korhonen 36
4. Antti Hartikainen, Jani Komulainen, Joni Tervo 35

”Kiinniotto-heitto” pompun kautta (suoritukset 45 sekunnin aikana):

1. Toni Kohonen 42
2. Onni Määttä 41
3. Antti Hartikainen, Niko Korhonen, Roope Korhonen, Niilo Piiponniemi, Immo Rautiainen, Joni Tervo 40

Nopeuskestävyys (30 metrin parhaan ajan erotus 9 juoksun keskiarvosta):

1. Immo Rautiainen 0,01 sekuntia
2. Toni Kohonen 0,02
3. Antti Hartikainen 0,06

Kokonaispisteet:

1. Toni Kohonen 186
2. Immo Rautiainen 184
3. Roope Korhonen 178
4. Niko Korhonen 177
5. Antti Hartikainen 171
6. Jani Komulainen 162
7. Niilo Piiponniemi 161
8. Onni Määttä 159
9. Jere Vikström 154
10. Kosti Rautiainen 152
11. Janne Hyvönen 151
12. Markus Tuikka 147
13. Joni Tervo 143
14. Veli-Matti Sigvart 140
15. Valtteri Kiiskilä 117

-AH