Karra Trophy: Korhonen kärjessä vaihtui – pudotuspeliasetelmat varmistuivat

K-Plussan tarjoaman Karra Trophyn viimeinen runkosarjapäivä toi kilpailulle uuden ykkösnimen, kun kokenut Roope Korhonen tuli ulkopelirastien ja piip-testien jälkeen kisan kärkipaikalle. Kokonaistilanteeseen vaikuttivat myös muutamien pelaajien tekemät rästisuoritukset ja sen kautta tilanteeseen mukaan lasketut lajit.

Tiukin kamppailu käytiin paikasta kahdeksan joukkoon. Viimeisenä pudotuspeleihin selviytyi Jere Vikström epäonnistumalla vain kertaalleen paikaltaan kotipesään heitossa ja keräämällä 14 pistettä. Eroa yhdeksänneksi sijoittuneeseen Onni Määttään tuli vain kaksi pistettä.

Perjantaina ohjelmassa ovat kahdeksan parhaan pudotuspelit. Tästä eteenpäin kisan voittajaa etsitään mies vastaan mies –kilpailuperiaatteella. Ainakin torstain jälkeen kisan kaksinkertainen voittaja Antti Hartikainen uhkui itseluottamusta.

– Voin kokemuksesta sanoa, että nouseva käyrä on tärkeä. Jotkut puhisevat, jos ei ensimmäisen päivän jälkeen nimi löydy tuloslistan kärjestä, mutta maltti on valttia. Koko ajan pitää olla nousujohteinen esitys, Hartikainen uhosi.

Torstai toi mukanaan epämukavan näköisiä irvistyksiä muutamilta pelimiehiltä, joten myös jaksaminen ja loukkaantumiset voivat tässä vaiheessa nousta omiin rooleihinsa. Rankan viikon väsymys alkoi näkyä piip-testissä, jossa miehet tippuivat yksitellen irvistellen sivuun huutelemaan kisan voittaneelle Aki Oravalle heidän mielestään puutteellisesta suoritustekniikasta. Juryn ei virheitä nähnyt ja Oravalle ansaittu lajivoitto runkosarjan päätteeksi.

Päätöspäivä alkaa pudotuspelikierroksella, johon selvisivät Aki Orava, Immo Rautiainen, Antti Hartikainen ja Jere Vikström. Aki valitsee taisteluparin tästä kolmikosta. Paremmin runkosarjassa sijoittunut taistelija valitsee kaksi rastipaikkaa ja huonommin sijoittunut yhden. Parien voittajat puolivälieriin, joissa Toni Kohonen valitsee itselleen vastustajan ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkaneista tai Jani Komulaisesta. Voittajat etenevät välieriin, jonne paikkansa jo varmistivat runkosarjan perusteella Roope Korhonen ja Niko Korhonen.

karra_trophy_plussa_pieni

Piip-testi:

1.Aki Orava
2.Onni Määttä
3.Jere Vikström

Varsilyönnit (15 suoritusta, piste jokaisesta onnistumisesta):

1.Niko Korhonen ja Onni Määttä 11 p.
2.Toni Kohonen ja Jani Komulainen 10 p.

Ulkopelirastien kokonaispisteet:

1.Toni Kohonen 90 p.
2.Jani Komulainen 87 p.
3.Aki Orava 86 p.
4.Roope Korhonen 85 p.
5.Antti Hartikainen 84 p.

Kokonaistilanne:

1.Roope Korhonen 232 p.
2.Niko Korhonen 226 p.
3.Toni Kohonen 225 p.
4.Jani Komulainen 224 p.
5.Aki Orava 223 p.
6.Immo Rautiainen 219 p.
7.Antti Hartikainen 203 p.
8.Jere Vikström 178 p.
9.Onni Määttä 176 p.
10.Topi Korhonen 175 p.
11.Markus Tuikka 173 p.
12.Janne Hyvönen 127 p.
13.Joni Tervo 75 p.

-Jani Lipsanen