Kauden toinen tappio – Seinäjoki nappasi täyden pistepotin

Sotkamon Jymy koki kauden toisen tappionsa tiistaina Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Lyöntipeli ei ottanut kummallakaan joukkueella onnistuakseen (3-tilanteet kotijoukkueelle 7-6), mutta Seinäjoen yhteensä kolme lyötyä juoksua riittivät molempien jaksojen ja koko ottelun voittoon 2-0 (1-0, 2-1).

Osittain lyömisen vaikeutta selitti poikkeuksellisen voimakas vastatuuli, mutta ainoastaan tämän seikan taakse ei Sotkamon Jymy voinut tiistai-iltana mennä.

– Jonkin verran menee tietenkin tuon sään piikkiin, mutta ei hirveän paljon. Kyllä meillä ensimmäisestä jaksosta lähtien ne pääsuoritukset epäonnistuivat järjestään ja päävastuunkantajilla ei ollut missään nimessä parhaat päivänsä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen maanitteli.

Ensimmäisen jakson ainoa juoksu syntyi Markku Hylkilän 3-rajalyönnistä,kun Antti Hartikaisen palautusheitto ei pysynyt lukkari Toni Kohosen räpylässä.

niilo piiponniemi sotkamon jymy
Jymyn ainoan juoksun lyönyt Niilo Piiponniemi palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Kärkilyöntejä Niilo onnistui nappaamaan viisi kappaletta seitsemästä yrityksestä.

Toisen jakson pelaaminen oli molempien joukkueiden osalta sisäpelissä yhtä tahmeaa. Joukkeiden molemmat juoksut syntyivät pussinpohjalyönneillä, kun ensin Tero Viinamäki asetti mallikkaan määrämittaisen Jymyn ulkokenttään toisen tasoittavalla.

Sotkamon vastaus syntyi heti seuraavassa sisävuorossa, kun Niilo Piiponniemen upea pystymailavarsi kotiutti Immo Rautiaisen. Juoksuja ei kuitenkaan syntynyt lisää kolmannessa eikä neljännessäkään vuorossa, jolloin Jymy joutui pelaamaan viimeisen tasoittavan varma tappio tiedossaan.

Voitosta hurmioitunut Seinäjoki onnistui lyömään vielä yhden, kolmeen sarjapisteeseen oikeuttavan juoksun Jukka-Pekka Vainionpään vastustamattomalla kumuralla.

– Meidän voiton takeena on ollut avainmiesten kova taso pelistä toiseen. Tänään ne voittavat suoritukset jäivät sisällä puuttumaan tiukoissa paikoissa ja monta kertaa nämä pelit niihin ratkeavat, Korhonen kertoi.

Sotkamon Jymy jatkaa edelleen sarjakärjessä. Sarjatilanne tasaantui entisestään, kun myös Joensuu, Raahe ja Kitee voittivat kukin ottelunsa. Jymy pelaa seuraavaksi torstaina Joensuussa Mehtimäen pesäpallokentällä. Tuo peli alkaa klo 18.