KAUSI ALKAA: Kuuntele ensimmäinen vieraspeli Radio Kajaukselta!

Jymyradioon pääset suoraan painamalla tätä linkkiä. Ottelu alkaa klo 15.

Superpesiskausi alkaa huomenna sunnuntaina viiden ottelun kierroksella. Kaikki muut saavat äitienpäivänä tililleen jo ottelun lukuun ottamatta Jyväskylän Kiriä ja Pattijoen Urheilijoita, jotka aloittavat kautensa vasta tiistaina.

Jymyn ensimmäinen peli mitellään vieraskentällä Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Kymenlaaksolaisittain menestyksekkään vuosikymmenen vaihteen jälkeen Kouvolan suhdanne on runkosarjasijoitusten osalta ollut laskusuhdanteesta, mutta nuoret pelaajat ovat saaneet tälle kaudelle vierelleen muutaman täsmähankinnan (Matti Latvala, Pasi Kokkonen), joiden avulla Kouvola on noussut joidenkin asiantuntijoiden mukaan kamppailuun välieräpaikasta.

– Asiantuntijoiden asettamat kaavailut ja olettamukset ovat oikeassa, näen itsekin heidät mitaliehdokkaana, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen tuumii.

– Nopeus ja sisäpeli on heidän vahvuuksinaan ja Kokkonen tuo peluutukseen erilaisia variaatiomahdollisuuksia. Aika näyttää, miten ulko- ja lukkaripeli vastaa sarjan kärkijoukkueisiin.

Antti Hartikaisen kauden aloitus viivästyy.

Antti Hartikaisen kauden aloitus viivästyy.

Hartikainen sivussa, Komulainen tilalle

Jymy on lähtenyt reissun päälle jo tänään lauantaina pelin aikaisen alkamisajankohdan (klo 15) vuoksi. Yöpyminen tapahtuu Leppävirralle, jossa joukkue vielä tänä iltana harjoittelee. Pitkä talvi on nostanut kiiman sarjakauden odotukselle joukkueen sisällä korkeaksi.

– Talvi on ajallisesti ollut pitkä, mutta aika on mennyt kuin siivillä. Tunnelma on tällä hetkellä katossa, Korhonen puhkuu.

Pientä jobinpostia Jymyllä on sairastuvalta: umpilisäkkeen leikkauksessa muutama viikko takaperin käynyt Antti Hartikainen ei pelaa sarja-avauksessa ja hänen tilalleen yhdeksikköön nousee kapteeni Jani Komulainen. Tämän lisäksi syksyllä polvensa loukannut Kosti Rautiainen nousee takaisin kokoonpanoon jokerin roolissa.

– Emme ota Antin kanssa nyt pienintäkään riskiä ja etenemme hänen kanssaan ”viikko kerrallaan” -periaatteella, Korhonen kertoo.

Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtaavat Kouvolassa sarja-avauksessa huomenna sunnuntaina 10.5. klo 15.

Ottelu on kuultavissa Radio Kajaukselta! Pääset lähetykseen painamalla tätä linkkiä.

radiologo3

Seuraa tätä:

Superpesistunnari on määrittänyt suomalaisten pesäpallokenttien äänimaisemaa jo yli 20 vuotta. Korvat hörölle avauskierroksella, jos pesiskesä ei ole millään ilveellä vielä temmannut mukaansa, tapahtuu se viimeistään tämän tunnusmusiikin ensitahtien kajahtaessa ilmoille. Klassikko jo syntyessään.

-AH