Kausi alkaa keskiviikkona – ”Vimpeli sytyttää ilman muuta”

Nyt alkaa olla pesäpallofanien koko talven kestänyt odotus ohitse, kun Sotkamon Jymyn superpesisjoukkue avaa kautensa kotipelillä Vimpelin Vetoa vastaan. Viime kauden finaalivastustaja tulee hakemaan revanssia Hiukan pesäpallostadionille klo 18 alkavassa ottelussa. Vaikka tähän aikaan vuodesta lämpötila saattaa olla hieman kalsa, revanssia viime kesältä hakeva Vimpeli ei jätä taatusti katsojia eikä pelaajia kylmiksi. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen korosti jo aiemmin haastattelussa ottelun tärkeyttä, jos aiotaan pelata runkosarjan voitosta, ja myös joukkueen kapteeni Jani Komulainen on samoilla linjoilla.

– Vimpeli sytyttää meidät ilman muuta. Vastaan tulee varmasti lauma, joka syksyn jälkeen hamuaa meistä voittoa. Meille on tärkeää saada hyvä startti kauteen ja nyt vastaan tulee kovin mahdollinen vastus. Kyllä näissä peleissä haetaan jo asetelmia syksyyn.

Harjoitusten jälkeen tavoitettu Komulainen mainitsi kauteen valmistautumisen sujuneen hyvin ja joukkue on valmiina tositoimiin.

– Viimeisinä päivinä olemme keskittyneet lähinnä pieniin asioihin ja hakeneet latausta keskiviikkoa varten. Voisi sanoa että nyt se vihdoin alkaa.

Niin kuin useaan otteeseen on mainittu, viileä sää vaikuttaa pomppupeliin. Keskikesällä nähtäviä kivitalon korkuisia pomppuja on hankala lyödä, joten peli on jollain tasolla saman oloista kuin syksyn loppupeleissäkin. Kuosmasta jälleen lainatakseni: ”Keväällä pelataan syksyn pelejä.” Komulaisellakin on selkeä näkemys avausottelusta.

– Pomppu ei nouse varmasti niin hyvin, jolloin pelin luonne muuttuu. Tilanteiden rakentaminen on haastavaa, joten uskon, että juoksuja ei synny niin paljon. Pelistä tulee silti varmasti hyvin lämminhenkinen ja kova taisto ja kovia ulkopelisuorituksia nähdään varmasti.

Päivyristä kannattaa siis pyyhkiä mahdolliset päällekkäisyydet pois kello kuudesta eteenpäin, sillä tiedossa on kauden avaus, josta paitsi jääminen harmittaa taatusti.