Kausi käyntiin tappiolla – Kotiavaus Hiukan pesisstadionilla helatorstaina klo 15

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 1-0 (5-3, 4-4)

Sotkamon Jymyn Superpesiskausi alkoi äitienpäivänä tappiolla, kun Kouvolan Pallonlyöjät oli parempi jaksoin 1-0. Jymyn kausi on edellisen kerran alkanut tappiollisesti keväällä 2010, jolloin Vimpeli oli Jymyä parempi niin ikään jaksoin 1-0.

– Urheilussa voittaa aina parempi joukkue, siitä ei ole epäilystä. Onnittelut kotijoukkueelle, he pelasivat hyvän pelin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui.

Kouvolan joukkue on ennakkoanalyyseissä nostettu yhdeksi mitalijoukkuekandidaateista ja Jymyn ykköspalkittu, Antti Hartikaista ulkokentällä tuurannut Jani Komulainen antoikin isäntäjoukkueelle tunnustusta.

– Ennen kautta jo veikkasin, että KPL tulee olemaan tänä kautena kova. Väliin lyöminen ei ole helppoa, mutta kaveri teki siitä tänään todella helpon näköistä.

Jymyllä oli tilanteiden rakentelussa hienoisia ongelmia ja Pallonlyöjät veivätkin myös 3-tilanteiden määrässä pidemmän korren keräten niitä 20 kappaletta Jymyn 14:ää vastaan.

Enemmän pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentteja kuulet oheisesta lehdistötilaisuusvideosta.

Ensimmäisellä jaksolla Kouvola käytännössä varmisti jaksovoittonsa neljännessä vuoroparissa, kun Sasu Toikan välilyönti lipsahti ajotilanteessa Jymyn 2-koppari Janne Hyvösen räpylän alta maisemaan kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti.

Toisella jaksolla Jymy nousi neljännessä vuoroparissa ohi oltuaan pitkään tappioasemassa, mutta Kouvola kimmersi itsensä tasoihin ja näin otteluvoittoon jälleen kerran taidokkaiden välilyöntien myötä.

– Tarjosimme tänään yleisölle varmasti hienon ottelun lopun draaman kaaren myötä. Se oli meiltä hieno nousu, Kouvolan pelinjohtaja Eero Pitkänen kehui joukkuettaan.

Jymyn kausi jatkuu kotiavauksella Hiukan pesäpallostadionilla helatorstaina 14.5. klo 15. Tuolloin Jymyn vieraaksi saapuu Jyväskylän Kiri.

-AH