KeKi heitti voiton Hiukkaan

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-0 (7-6, 9-3)

Ottelun tilastot

Hiukkaa kohti se pallo humpsahti. Kahteen otteeseen.

Kempeleen Kiri piti Jymyä tiukoilla ensimmäisellä jaksolla, kun Ossi Meriläisen pajatsontyhjennys 3-luukusta kolmannessa vuoroparissa vei vieraat johtoon ja saatteli hurmioon. Tilanne oli vielä neljännen vuoroparin tasoittavalla KeKin eduksi 6-4, kun Roope Korhonen asettui viimeisenä lyöjänä lyömään ajolähtötilanteessa. Ensimmäinen kotiutusyritys päättyi paloon, mutta toisella lyönnillä Roope kiskaisi pallon 2-luukusta kohti Shellin porttia. Kunnariksi asti yritys ei kantanut, vaan Roope paloi 3-pesälle. Tilanne oli tasan 6-6 ja taululle asetettiin näin rasitteeksi toinen palo.

– Roope veti hyvän vedon, en tiedä oliko mitään tehtävissä. Pitää kattoa videolta, mitä tapahtui, Kempeleen pelinjohtaja Jarkko Kokko summasi.

Siinä vaiheessa apuun tuli harhaheitto. Niko Korhonen oli näpyttämässä Jere Vikströmiä toisella lyöntikierroksella 3-pesälle, kun Juuso Kalmakosken polttoheitto karkasi raakasti yli kohti Jymyn VIP-telttaa ja Hiukan hiekkarantaa. Näin Vikström toi jakson voittojuoksun.

Toisen kerran harhaheitto oli Jymyn apuna toisen jakson kolmannessa vuoroparissa tilanteen ollessa Jymyn eduksi 3-1. Topi Korhosen ollessa lyömässä etupesien ollessa täynnä polttoheitto 3-pesälle sinkoitui taas ohi pesävahdin ja pomppi tällä kertaa niin pitkälle rantatöyrään taakse pusikon uumeniin, että kaikki kolme etenijää kipittivät kiireettä kotiin.

Numerolle kolme siirretty Niko Korhonen pelasi loisto-ottelun keräten yhdeksän kärkilyöntiä kymmenestä yrityksestä.

Tämän jälkeen numeroita kaunisteltiin vielä Toni Kohosen viistomailaläpilyönnillä 3-jatkeelta, sekä Kosti Rautiaisen komealla kumuralla, joka pomppasi yli 3-koppari Jussi Korhosen kahden juoksun arvoisesti.

– Kaveri oli hyvin iholla molemmilla jaksoilla, että harhaheitolla me tuo toinen jakso saatiin ja päästiin vähän karkuun, Jymyn ykköspalkittu Niko Korhonen tuumasi.

Pelissä hankaluuksia Jymyn kentällemenoon aiheutti Kempeleen lukkari Jani Lassilan korkea tolppasyöttö. Toisella jaksolla Jymy uskalsi kuitenkin yrittää karkaamista Lassilan tolpalla ja siinä onnistuikin lopulta Niilo Piiponniemi (video alla).

– Kyllä oli sellainen tolppa, jota ei ole pitkiin aikoihin nähty. Olisi pitänyt karata paljon aikaisemmin, niin olisi pikkaisen saanut hermostettua tuota syöttelyä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Jymyn pelit jatkuvat perjantaina Raahessa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Peli alkaa klo 18.

Huomasitko tätä?

Antti Hartikainen nousi illan ottelussa kolmen tähden pelaajaksi. Hartikainen on 51. pelaaja pesäpallohistoriassa joka saavuttaa kyseisen rajapyykin ja hänen edessään Jymyn kasvateista ovat pesispörssipisteissä Jani Komulainen, Roope Korhonen, Janne Vuorinen, Kari Hakkarainen, Markus Meriläinen ja Sami Sirviö. Kolmen tähden pelaaja Jymyn kasvateista on myös Jyrki Falin!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen