Kenraalista voitto ja tappio

Sotkamon Jymyn ensimmäiset ja samalla viimeiset ulkona pelattavat harjoitusottelut pelattiin saman päivän aikana Joensuussa Kiteen Palloa ja Joensuun Mailaa vastaan. Telekarelia Areenan sateinen ja kolea sää teki ymmärrettävästi peleistä hieman rikkonaisia, mutta kokonaisuutta ajatellen Jymyn peli oli kelvollista, toisen pelin tappiosta huolimatta.

– Pääsimme yllättävän vähillä virheillä eteenpäin. Normaalisti näissä peleissä merkkivirheet, kopinnostopalot ja muut toissijaiset asiat hallitsevat peliä ja toistomäärät jäävät vähäiseksi. Yllättävän paljon saimme kuitenkin nyt toistoja ja näin tärkeää pelillistä harjoitusta, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkee.

Helatorstain otteluissa Kitee kaatui jaksoin 2-0 (3-1, 3-1, lisäksi harjoituksena pelattu kotiutuskisa 3-1) ja Joensuu taas kellisti Jymyn jaksoin 2-1 (1-3, 2-0, 1-3).

Immo Rautiainen oli Kiteetä vastaan hyvässä lyöntikunnossa.

Immo Rautiainen oli Kiteetä vastaan hyvässä lyöntikunnossa.

Pelipaikoissa vekslausta

Jymyn kokoonpano ei juurikaan ole kokenut muutoksia hallikauden jälkeen. Suurin yksittäinen muutos on ainoastaan Mikko Korhosen peluutus alkukaudesta kopparin tontilla, jolloin nuorelle Janne Hyvöselle annetaan mahdollisuus saada kokemusta myös ykköspesiksestä, ilman pitkiä karenssiaikoja.

Ensimmäisessä ottelussa Kiteetä vastaan sisäpelissä kunnostautui Immo Rautainen kolmella lyödyllä juoksulla, minkä lisäksi myös Roope Korhonen oli tuttuun tapaan kovassa lyöntikunnossa. Yhden lyödyn lisäksi toisella jaksolla takatilanteessa kolmosrajaan lyöty vastustamaton tillikka ei katsomorakenteisiin pysähtyessä tuonut juoksun juoksua, sillä pallo toimitettiin palon arvoisesti kolmospesälle ennen kuin Kosti Rautiainen ennätti kotipesän turviin.

Pirteistä otteista huolimatta viilattavaa löytyi.

– Pystymme tietenkin parantamaan peliä taktisesti kun saamme valmistauduttua peliin kunnolla. Sisäpelissä onnistumisprosentit on saatava korkeammalle, Kuosmanen toteaa.

"Ei mitään kauheen korkeita sitten" - Pelaajavalmentajana toimiva Mikko Korhosen (kuvassa etualalla vasemmalla) lukkari Toni Laaksolle esitetty toive ennen vuoden ensimmäistä lyöntivuoroa.

”Ei mitään kauheen korkeita sitten!” – Pelaajavalmentajana toimivan Mikko Korhosen (kuvassa etualalla vasemmalla) lukkari Toni Laaksolle esitetty toive ennen vuoden ensimmäistä lyöntivuoroa. Turuksi murtaen, kuinkas muuten. Kuva Joensuuta vastaan pelatusta ottelusta, jossa Mikko toimitti 3-vahdin paikkaa.

Joensuu odotetun vahva

Päivän toinen peli toi lisää rukkausta Jymyn kokoonpanoon, kun loukkaantumisherkän kylmän ja sateisen sään takia Immo Rautiaista säästeltiin ja vielä toiselle jaksolle myös velipoika Kosti siirtyi ruutupaitaan. Näin yhdeksikössä nähtiin Janne Hyvönen, Jani Komulainen ja Mikko Korhonen yllätysulkopelipaikalla 3-vahtina. Näillä vaihdoksilla esimerkiksi nuorien pelaajien roolit saatiin pidettyä juurikin sellaisena, kuin ne alkukaudesta oletettavasti tulevat olemaan.

Ensimmäinen jakso oli Jymyn, jopa hienoisella Joensuun avustuksella, kun Jymyn ensimmäisen jakson kaksi juoksua kolmesta syntyivät vapaataipaleella ja harhaheitolla. Toisella jaksolla Joensuu selkeästi paransi peliään ja se takoi hurjassa lyöntivireessä olleen Juha Niemen johdolla lopulta itselleen voiton suoraan kahden jakson jälkeen pelatun kotiutuskisan kautta.

– Joensuu pelasi nousujohteisen pelin ja heidän kotiutuspotentiaalinsa näkyi tänään selvästi mailan varressa. Pelitapa on muuttunut hallista ja peli oli taktisesti hyvää, mutta juurikin tuo kotiutusvoima heillä on erittäin vahvaa, Kuosmanen kehuu.

– Jos vaihtajat pääsevät yhtä koviin prosentteihin kuin Sotkamolla ja Vimpelillä, niin tuo joukkue taistelee kyllä tosissaan mestaruudesta.

Kausi alkaa viikon kuluttua perjantaina 17.5. vierasottelulla Kiteen Palloa vastaan uusitulla Rantakentällä.

Joensuuta vastaan tunteet olivat jo lämmetä estämistilanteeksi epäillyn kotiutusnäpyn haun jälkimainingeissa. Tilanne tuomittiin lopulta Jymyn eduksi; Toni Kohonen ei estänyt lyöjää, kotiin palo ja vuoronvaihto. Kuvassa Toni Kohosen selkämys sekä tilanteelle jo hekotteleva Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää.

Joensuuta vastaan tunteet olivat jo lämmetä estämistilanteeksi epäillyn kotiutusnäpyn haun jälkimainingeissa. Tilanne tuomittiin lopulta Jymyn eduksi; Toni Kohonen ei estänyt lyöjää, etenijä paloi kotipesään ja tuomari vislasi vuoronvaihdon merkiksi. Kuvassa Toni Kohosen selkämys sekä tilanteelle jo hersyvästi hekotteleva Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää.

Jymyn kokoonpanot:

Sotkamo-Kitee:

1. Niko Korhonen
2. Antti Hartikainen
3. Aki Orava
4. Roope Korhonen
5. Immo Rautiainen
6. Toni Kohonen
7. Kosti Rautiainen
8. Mikko Korhonen
9. Jere Vikström
10. Jani Komulainen
11. Saku Hakkarainen
12. Onni Määttä

Sotkamo-Joensuu:

1. Jere Vikström
2. Antti Hartikainen
3. Niko Korhonen
4. Roope Korhonen
5. Aki Orava
6. Toni Kohonen
7. Kosti Rautiainen
8. Mikko Korhonen
9. Janne Hyvönen
10. Jani Komulainen (Toinen jakso yhdeksikössä)
11. Saku Hakkarainen
12. Onni Määttä

-AH