Kesän erikoisin pesäpallopeli


Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-1 (2-3, 8-3, 1-0)

Ottelun tilastot

Jos joskus on peli ollut eriskummallinen, niin sitä se oli tänään Kouvolassa. Kommellukset alkoivat jo alkulämmittelyssä, kun Saku Hakkarainen pyöräytti nilkkansa. 2-pelinjohtaja Mikko Korhonen puki äkkiä ylleen jokeripaidan, mutta ottelu ei ollut edennyt kuin vasta toiseen vuoropariin, kun Antti Hartikainen loukkasi jalkaansa ja poistui pukusuojaan.

Epäonnisten sattumusten sarjan huipensi Niko Korhosen haveri kolmannessa vuoroparissa: Nikon oman piikkarin piikki viilsi sormen auki syöksytilanteesta noustessa. Niko kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan tikattavaksi ja yhtäkkiä kolmen pelaajan jäätyä sivuun, Jymyllä oli enää kymmenen pelimiestä käytettävissä loppupelin aikana.

– Aika eriskummallinen peli oli. En ole ikinä ollut itse pelissä, jossa näin paljon miehiä menee. Saatiin silti hyvä henkinen lataus ekan jakson loppuun, Jymyn parhaana palkittu Roope Korhonen kertoi.

Korhosen sormeen syntynyt haava oli sen verran syvä, että Niko seurasi loppupelin Ruutu-palvelusta.

Yhden pisteen Jymy onnistuikin saalistamaan vajamiehistöllä ensimmäisen jakson voitolla. Ottelun kenties rohkein ja viihdyttävin taktinen ratkaisu oli mukana rakentamassa tuota jaksovoittoa, kun Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen päätti odottamattomasti taktisella pudotuksella tarjota Pallonlyöjille ilmaisen ajolähtötilanteen 2-kärjestä.

Lähes virheettä tilannetta pompulla tahkonnut 1-kärki ei päässyt edes yrittämään juoksuntekoa, kun ratkaisuun pakotettiin vaisusti ottelussa pelannut Juha Korhonen, etenijäjokeri Teemu Nurmio ja kärkimies Tommi Mäentausta. Kolme paloa, ei juoksua ja hölmistynyt kotiyleisö raapi päätään Kouvolan ensimmäisen juoksuttoman sisävuoron edessä.

– Sankarin ja antisankarin ero on hiuksenhieno. Kärki teki tilannetta lähes 100-prosenttisesti ja rohkeita ratkaisuja oli tehtävä, Kuosmanen perusteli päätöstään.

Kouvola sai kuitenkin lyöntipelistään kiinni toisella jaksolla vieden pelin supervuoropariin. Ottelun ratkaisu syntyi Toni Laakson vastustamattomalla kuhmolaisella polttolinjan taakse. Peli päättyi näin supervuorossa kotijoukkueen voittoon.

Pelit jatkuvat Jymyn osalta ensi lauantaina 5.8. kotikentällä Hiukassa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Peli alkaa klo 16.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo