Kesän toisessa El Klassikossa kamppaillaan sarjan piikkipaikasta

Sotkamo-Vimpeli, Hiukan pesäpallostadion 14.6. klo 13

Sotkamon ja Vimpelin kauden toiseen kohtaamiseen lähdetään mielenkiintoisissa asemissa. Vimpeli johtaa sarjaa tällä hetkellä 25:n pisteen turvin, kun ottelun vähemmän pelanneella Jymyllä on kasassa tällä hetkellä 22 sarjapistettä. Molemmille joukkueille tappioita on kertynyt vain yksi kappale, Vimpelille Sotkamosta ja Jymylle taasen kauden avausottelusta Kouvolaa vastaan.

— Lajia seuraavat tietävät kyllä, että Tampereella pelatusta pelistä ei voi tehdä kauaskantoisia johtopäätöksiä. Siinä sattui toiselle joukkueelle huono päivä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen ynnäilee.

Osoituksena Vimpelin sisäpelin toimivuudesta tällä kaudella toimii mielenkiintoinen tilastofakta etenijätilastosta: kolmea ensimmäistä sijaa pitää hallussaan Vimpelin etenijäkolmikko Mikko Kanala, Teemu Isoketo ja Sami Haapakoski 26:lla tuodulla. Heidän kintereillään on Jymyn kärkikaksikko Niko Korhonen ja Niilo Piiponniemi, joilla molemmilla on puolestaan 25 tuotua.

– Tuo Vimpelin pelaajien tuotujen määrä kertoo siitä, että esimerkiksi perusajolähtötilanne on ollut usein heillä päällä, Korhonen komppaa.

kode_ennätys_2

Ottelun alla on sähköä tämän lisäksi ilmassa muutenkin; kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen torstaina nousseen Toni Kohosen kunniaksi järjestetään palkintoseremonia ennen ottelun alkua. Tämä tarkoittaa sitä, että paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin jo ennen poikkeuksellista alkamisaikaa klo 13. Portit aukeavat Hiukassa klo 12, joten paikalle on hyvä saapua esimerkiksi puolta tuntia aikaisemmin, jotta ehtii fanituotemyynnin kautta sonnustautua ”KODE 608”-paitaan, eikä seremonia jää välistä.

Kaiken lisäksi sata ensimmäistä paikalle saapuvaa saa omakseen keräilyharvinaisuuden: numeroidun julisteen Toni Kohosesta.

– Vimpeli nostaa jo oman latauksensa, mutta kun tämän lisäksi on palkitsemista ja muuta, niin odotukset huomista kohtaan ovat korkealla, Korhonen ennakoi.

– Ottelun alkamisaikakin on vanha kunnon kellonaika. Tämä on se aika, mihin pienenä tottui sunnuntain pesismatsien osalta, Mikko jatkaa myhäillen.

Ottelussa nähdään myös tuoreita Itä-Länsi-edustajia. Jymyn joukkueesta arvo-otteluun valittiin Niilo Piiponniemi, Jani Komulainen, Toni Kohonen ja Niko Korhonen.
Ottelussa nähdään myös tuoreita Itä-Länsi-edustajia. Jymyn joukkueesta arvo-otteluun valittiin Niilo Piiponniemi, Jani Komulainen, Toni Kohonen ja Niko Korhonen.

Ottelun kulminaatiopisteet:

Lukkaripeli. Toni Kohonen on sunnuntaina varmasti kovalla pelipäällä ja Vimpelin nuorella Janne Heimosella on varmasti lukkarikisaan oma sanansa sanottavanaan. Heimosen heittokäsi on edelleen ainoa miestä varjostava kysymysmerkki.

Kotiuttaminen. Roope Korhosen poissaolo ei ole näkynyt Jymyn juoksuhanojen tyrehtymisenä, vaan muu joukkue on ottanut pelinjohtaja Mikko Korhosen peräänkuuluttamaa vastuuta kotiutuspuolella. Kahdessa viime pelissä Jymy on iskenyt peräti 28 juoksua ja edellisessä ottelussa Pattijokea vastaan kotiutuksia merkattiin peräti kymmenelle eri pelaajalle. Vimpeli taasen on tehnyt hienoisia muutoksia kotiutusosastoonsa. Lyöjäkuningas Janne Mäkelä, mailataituri Mikko Rantalahti ja yhdeksikön Henri Puputti iskevät ukkoa tupaan kuitenkin suurissa määrin. Kolmikko on lyönyt 86 juoksua kaikkiaan 126:ta Vimpelin takomasta juoksusta kauden aikana.

Ulkopelin suoritusvarmuus. Nämä pelit ratkeavat harvoin ulkopelivirheisiin. Tämän lisäksi Sotkamon ulkopelaaminen on ollut alkukaudesta raudanlujaa, ottelua kohden Jymy on päästänyt juoksuja keskiarvolta ainoastaan kolme kappaletta.

Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla huomenna sunnuntaina 14.6. klo 13. Portit Hiukan pesäpallostadionille aukeavat klo 12.

-AH